Hdp'li Kürkçü ve Doğan Mazbatasını Aldı - Son Dakika
Güncel

Hdp'li Kürkçü ve Doğan Mazbatasını Aldı

Hdp\'li Kürkçü ve Doğan Mazbatasını Aldı

İzmir'den seçilen HDP milletvekilleri Ertuğrul Kürkçü ve Müslüm Doğan, mazbatalarını İl Seçim Kurulu'ndan aldı.

17.06.2015 16:50

İzmir'den seçilen HDP milletvekilleri Ertuğrul Kürkçü ve Müslüm Doğan, mazbatalarını İl Seçim Kurulu'ndan aldı. Kürkçü, "Meclis'in geçmiş dönemde işlediği günahların telafisi için çaba harcayacağız. Esasen 2019 seçimlerinde Türkiye'nin yönetici gücü olmak üzere, uzun vadeli bir yürüyüş için Ankara'ya doğru yola çıkıyoruz" dedi.

HDP'nin İzmir'den çıkarttığı iki milletvekili Ertuğrul Kürkçü ve Muslüm Doğan, mazbatalarını İl Seçim Kurulu'ndan aldı. Kürkçü, yanında kimliği olmadığı için bir süre beklemek zorunda kaldı. Ertuğrul Kürkçü, basın mensuplarına yaptığı açıklamada Türkiye'nin tüm demokrasi meselelerinin taşıyıcısı olacaklarını söyledi. Kurulma hazırlıklarında bulunulan koalisyonların hiçbirinin aslında halkın demokratik ihtiyaçlarına yanıt verecek kapasitede olmadığını savunan Kürkçü şöyle konuştu:

"Bu planlar HDP'nin peşinde koştuğu radikal demokrasi hedeflerinin gerçekleştirilmesi henüz uzağındadır. Bizim içinde yer alacağımız bir koalisyon bileşemi şu ana kadar ortaya çıkmadı. Bunları değerlendireceğiz. Ancak biz toplumsal muhalefet gücünün TBMM'deki sözcüsü olarak misyonumuzu yerine getireceğiz. Meclisin geçmiş dönemde işlediği günahların telafisi için çaba göstereceğiz. Esasen 2019 seçimlerinde Türkiye'nin yönetici gücü olmak üzere uzun vadeli bir yürüyüş için Ankara'ya doğru yola çıkıyoruz."

Müslüm Doğan da, gerçek bir demokrasi inşa etmek için yola çıktıklarını söyledi. Başta İzmir olmak üzere tüm halkın sorunlarının çözümüyle ilgileneceklerini belirten Doğan domokrasi mücadelelerinin süreceğini belirtti. - İzmir

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Hdp'li Kürkçü ve Doğan Mazbatasını Aldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (1)

  • BETER OLUN: TURKIYENIN SIZE VERDIGI MADDI MANEVI IMKANLAR HARAM OLSUN KATKINIZ YOK HIC BIR SEYE SADECE TUKETICI VE YIKICISINIZ 0 0 Yanıtla

Advertisement