Hdp Milletvekili Hüda Kaya Serbest Bırakıldı - Son Dakika
Güncel

Hdp Milletvekili Hüda Kaya Serbest Bırakıldı

Haber: Ümit TÜRK Kamera: Erhan TEKTEN İstanbul / DHAHDP İstanbul Milletvekili Hüda Kaya gözaltına alındıktan sonra sevk edildiği savcılıktaki ifadesinin ardından serbest bırakıldı.

08.12.2016 16:13
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Haber: Ümit TÜRK Kamera: Erhan TEKTEN İstanbul/ DHA

HDP İstanbul Milletvekili Hüda Kaya gözaltına alındıktan sonra sevk edildiği savcılıktaki ifadesinin ardından serbest bırakıldı.

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan soruşturma kapsamında ifadeye vermeye gitmediği gerekçesiyle hakkında zorla getirilme kararı çıkarılan HDP İstanbul Milletvekili Hüda Kaya, bugün Beyazıt'ta katıldığı eylemin ardından evinin önünde gözaltına alındı. İstanbul Adalet Sarayı'na götürülen Kaya, burada talimatla savcılığa ifade verdi. Kaya, ifadesinin ardından serbest bırakıldı.

DİYARBAKIR'DA AÇILAN SORUŞTURMA KAPSAMINDA

HDP milletvekilinin, Diyarbakır'da 11 Ocak 2016'da, Demokratik İslam Kongresi'nde yaptığı bir konuşmada, "Terör örgütü propagandası yapmak" suçundan hakkında soruşturma başlatıldığı, Kaya'nın soruşturma kapsamında ifade vermediği gerekçesiyle hakkında zorla getirilme kararı çıkarıldığı belirtildi.

KONUŞMANIN İÇERİĞİ TERÖRLE İLİŞKİLENDİRİLEMEZ

Kaya'nın savcıya verdiği ifadesinde, "Barışın Türkiye coğrafyasında yeniden yeşerebilmesi, hiçbir eve tabut gelmemesi için elimden geleni yapmaktayım. Bir insan ve milletvekili olarak misyonum bu doğrultudadır. Soruşturmaya konu 11 Ocak'taki basın açıklamasındaki konuşmada barış içindir. Bu konuşmanın içeriği bir bütün olarak değerlendirildiğinde terör ile ilişkilendirilemez" dediği öğrenildi.

Görüntü Dökümü:

--------

-Kaya'nın Beyazıt'taki eylemde çekilen görüntüsü

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Hdp Milletvekili Hüda Kaya Serbest Bırakıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement