Hdp Mitingine Bombalı Saldırı Davasına Nakil Talebi - Son Dakika
Güncel

Hdp Mitingine Bombalı Saldırı Davasına Nakil Talebi

Diyarbakır'da geçtiğimiz yıl Haziran ayında HDP'nin mitingine yapılan ve 4 kişinin hayatını kaybettiği bombalı saldırı ile ilgili 5 şüpheli hakkında açılan davanın güvenlik gerekçesiyle başka ile nakledilmesi istendi.

07.04.2016 10:12
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Diyarbakır'da geçtiğimiz yıl Haziran ayında HDP'nin mitingine yapılan ve 4 kişinin hayatını kaybettiği bombalı saldırı ile ilgili 5 şüpheli hakkında açılan davanın güvenlik gerekçesiyle başka ile nakledilmesi istendi. 5'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nin nakil talebinde, davanın medya ve sivil toplum kuruluşları tarafından yakından takip edildiği, bu nedenle kamu güvenliği için tehlikeli olacağı belirtildi.

Diyarbakır'da geçtiğimiz yıl 5 Haziran günü HDP mitinge düzenlenen bombalı saldırıda Şeyhmus Kaçan (34), Necati Kurul (46), Civan Arslan (18) ve Ali Türkman'ın (65) ölmesi ve 210 kişinin yaralanmasına ilişkin 5 sanık hakkında hazırlanan iddianame 5'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nce kabul edildi. Mahkeme, davanın kabulüne ilişkin yapılan ilk duruşmada dosyanın güvenlik gerekçesiyle başka ile nakledilmesi için Adalet Bakanlığı Ceza İşleri Genel Müdürlüğü'ne gönderilmesine karar verdi. 5'inci Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı tarafından yazılan nakil talebi dilekçesinde şu ifadelere yer verildi;

"Davanın Diyarbakır'da görülmesi halinde provakatif eylemler, asayiş olayları ve bazı grupların karşı karşıya gelmesi ihtimali, davanın medya ve Diyarbakır'daki sivil toplum kuruluşları tarafından yakından takip edilen bir dava olduğu gözetilerek, yargılamanan Diyarbakır'da yapılmasının kamu güvenliği için tehlike olacağı düşünüldüğünden naklinin yapılması rica olunur."

Diyarbakır'da HDP mitinge düzenlenen bombalı saldırıda Şeyhmus Kaçan (34), Necati Kurul (46), Civan Arslan (18) ve Ali Türkman'ın (65) ölmesi ve 210 kişinin yaralanmasına ilişkin, tutuklu sanıklar İsmail Korkmaz (35), Mustafa Kılınç (39), Orhan Gönder (20) ve Burhan Gök (37) ile firari sanık ilhami Balı'nın (33), 'Anayasal düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs', 'Nitelikli öldürme', 'Nitelikli öldürmeye teşebbüs' ve 'Tehlikeli maddeleri izinsiz olarak bulundurma' suçlarından 5'er kez ağırlaştırılmış ömür boyu ve 4 bin 101'er yıldan 6 bin 318'er yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılmaları talep edilmişti. - Diyarbakır

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Hdp Mitingine Bombalı Saldırı Davasına Nakil Talebi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement