Hdp Muş Milletvekili Özkan Açıklaması - Son Dakika
Politika

Hdp Muş Milletvekili Özkan Açıklaması

HDP Muş Milletvekili Burcu Çelik Özkan, resmi verilere göre 180 bin 176 kişilik kapasiteye sahip cezaevlerinde 179 bin 611 kişinin bulunduğunu söyledi.

28.01.2016 15:06

HDP Muş Milletvekili Burcu Çelik Özkan, resmi verilere göre 180 bin 176 kişilik kapasiteye sahip cezaevlerinde 179 bin 611 kişinin bulunduğunu söyledi.

Özkan, TBMM'de düzenlediği basın toplantısında, HDP'li milletvekillerinin, tutuklu ve hükümlülülerle görüş hakkının engellenmeye çalışıldığını savunarak, "Biz kanuni hakkımızı kullanmak isterken, bu hak pazarlık, siyasi bir koz olarak önümüze getirilmek istenmektedir" ifadesini kullandı.

Devletin, hasta tutuklu ve hükümlüler konusunda da herhangi bir adım atmadığını ileri süren Özkan, 300'ü ağır hasta olmak üzere 737 hasta tutuklu ve hükümlü bulunduğunu bildirdi.

Özkan, "13 Ocak 2016 itibarıyla aldığımız resmi verilere göre 180 bin 176 kişilik kapasiteye sahip cezaevlerinde 179 bin 611 kişi kalmaktadır. Yetkililer bunu bir kapasite sorunu olarak ele aldığı için 27 yeni cezaevi inşa ederek yıl sonunda kapasiteyi 18 bin 408 kişi daha artırmayı amaçlamaktadırlar. Bu durum daha fazla insanın cezaevi sistemine dahil edilmesinin beklendiğini gösteriyor" dedi.

Siyasi tutukluların, uzak cezaevlerine gönderildiğini de iddia eden Özkan, bunun hem siyasi tutukluları, hem de ailelerini cezalandırmak anlamına geldiğini belirtti.

Tutuklu ve hükümlülerin haklarına saygı gösterilmediğini öne süren Özkan, "Devletin cezaevi sistemi, kendisine yönelik suç işlediğine karar verdiği insanlardan intikam aldığı bir sistem haline gelmiştir" diye konuştu.

Kaynak: AA

Son Dakika Politika Hdp Muş Milletvekili Özkan Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement