Her Sınıfın Bir Yetim Kardeşi Var" Kampanyası - Son Dakika
Güncel

Her Sınıfın Bir Yetim Kardeşi Var" Kampanyası

İHH ve Milli Eğitim Bakanlığı işbirliğiyle geçen yıl Türkiye'nin tüm okullarında uygulanmaya başlanan kampanyaya katılım, bu yıl yaklaşık iki kat arttı.

30.01.2015 13:02

İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfı'nın düzenlediği "Her Sınıfın Bir Yetim Kardeşi Var" kampanyasına bu yıl 81 kentten 4 bin 24 okul katıldı.

Vakıftan yapılan açıklamaya göre, İHH ve Milli Eğitim Bakanlığı işbirliğiyle geçen yıl Türkiye'nin tüm okullarında uygulanmaya başlanan kampanyaya katılım, bu yıl Diyanet İşleri Başkanlığı ve Eğitim Bir-Sen'in de desteğiyle yaklaşık 2 kat arttı.

Okul öncesi, ilkokul, ortaokul ve liselerle Kur'an kursları sınıflarında, gönüllülük esasıyla yürütülen kampanya, geçen yıl 80 ilden 2 bin 84 okul ve 6 bin 655 sınıfın katılımıyla sona erdi. Kampanyaya, bu yıl ilk dönem itibarıyla 81 kentten 4 bin 24 okul ve 10 bin 994 sınıf katıldı.

Çocukların sevgi, kardeşlik, paylaşma duygularını geliştirmeyi, geleceğe merhametli, yardımlaşma kültürüyle büyümüş nesilleri yetiştirmeyi amaçlayan kampanya, okul sıralarındaki çocukları ve gençleri, 5 kıtada zor koşullarda hayat mücadelesi veren yetim akranlarıyla buluşturuyor.

Destek veren her sınıfa, yetim kardeşlerinin fotoğrafının da bulunduğu özet bilgi formu, duvar saati, kitapçık, afiş ve broşürleri, kartpostal ve kartela ile çocukların yardımlarını toplayabilecekleri kumbaralar gönderiliyor.

Kampanyaya katılım sağlayan tüm okul ve Kur'an kursları, il bazlı olarak "yetimkardes.org" adresinden görülebiliyor. - İstanbul

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Her Sınıfın Bir Yetim Kardeşi Var' Kampanyası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement