Netanyahu: Arap Ülkeleri Artık İsrail'i Düşman Görmüyor - Son Dakika
Güncel

Netanyahu: Arap Ülkeleri Artık İsrail'i Düşman Görmüyor

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, Sünni Arap ülkelerinin artık İsrail'i düşman değil müttefik olarak gördüğünü savundu.

12.09.2014 02:42  Güncelleme: 09:19

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, Tel Aviv'in kuzeyindeki Herzilya'da düzenlenen terörle mücadele konferansında yaptığı konuşmada, Sünni Arap ülkelerinin artık İsrail'i düşman değil müttefik olarak gördüğünü ve Ortadoğu'da yeni bir ortaklığın oluştuğunu savundu.

Netanyahu, şöyle konuştu: "İslami terörizm, Ortadoğu'da yeni bir ortaklık oluşturdu. Çünkü birçok Sünni Arap ülkesi, İran'ın saldırganlığının ve radikal Şii uzantılarının Sünni radikalizmle birlikte kendileri için temel bir tehdit unsuru oluşturduğunu anladı. Bunun sonucu olarak da (Arap ülkeleri) İsrail'le olan ilişkilerini gözden geçirerek, İsrail'in kendilerinin düşmanı değil ortak düşmana karşı müttefik olduğunu anladılar. Ben bunun işbirliği ve hatta barış için bir imkan sunduğuna inanıyorum."

IŞİD'E KARŞI TAM DESTEK

İsrail Başbakanı Netanyahu ayrıca, Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) terör örgütüne karşı ABD Başkanı Barack Obama'nın mücadele çağrısına tam destek verdiklerini açıkladı.

" Hamas, El Kaide, El Nusra, IŞİD, Boko Haram ve Hizbullah gibi örgütler aynı zehirli ağacın dallarıdır" ifadesini kullanan Netanyahu, "Bu örgütlerin hepsi dünyanın barış ve güvenliği ile bizim ortak medeniyetimize karşı tehlike oluşturmaktadır" dedi.

ABD Başkanı Barack Obama, dün terör örgütü IŞİD'e karşı yeni mücadele stratejisini açıklayarak, "Hedefimiz çok açık: Kapsayıcı ve sürdürülebilir bir terörle mücadele stratejisiyle IŞİD'in gücünü azaltacağız ve tamamen yok edeceğiz" ifadelerini kullanmıştı.

Netanyahu: Arap Ülkeleri Artık İsrail\'i Düşman Görmüyor
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Netanyahu: Arap Ülkeleri Artık İsrail'i Düşman Görmüyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (10)

  • cumali: nıye dusman bellesın kı zaten alayı esırın olmus 8 1 Yanıtla
  • ^AMAR: senin senden başka dostun kalmadı ey israil 2 6 Yanıtla
  • vatandaş.: filistin celladı senii. . 6 0 Yanıtla
  • ercan ali: DOĞRU SÖYLEMİŞ onlarında sizden farkı kalmadı. . zulüm karşısında sessiz kalan dilsiz ŞEYTANDIR buyrulmuş 6 0 Yanıtla
  • HAKAN: ARAP LARIN BASINDA MUSLUMAN ADAMMI VAR DA SANA DUSMAN OLSUN 5 1 Yanıtla
  • DAVUT ÖZKAYA: SİZİ SADECE PİSLİK BİRER YAHUDİ OLARAK GÖRÜYOR HERKES . . . 1 1 Yanıtla
  • SERDAR: İSLAM ALEMİNE ÖYLE BELALAR SARDINIZ Kİ SİZİ UNUTTULAR HAKLISIN. İŞİD EN ÇOK SİZE YARADI 2 0 Yanıtla
  • HALİL ŞİMŞEK: İSRAİL YILARCA MÜĞSLÜMAN KANI DÖKTÜ EN SON MÜSLÜMANLARI PER ETİRDİ 1 1 Yanıtla
  • Addo: sen oyle san 0 0 Yanıtla
  • faruk tatlıcı: sız yahudılerı azgınlıklarınızdan dolayı cenabı allah bıle lanetlıyor bızmı sızı sevecegız islam düşmanları sızlerı bız müslumanlar mahvedecegız allahın iznıyle şehıt ettıgınız hermüslümanın ahı hem bu dunyada hemdeahirette yakanızda bılesınız ALLAH 1 PEYGAMBER HAK HZ MUHAMMET MUSTAFA SAV 1400 sene evvelden sızlerın cigerını bıldırmış bız müslümanlara bızlerı kandıramazsınız yuzunuzde ınsan sıfatı bıle yok domuz gıbısınız 0 0 Yanıtla

Advertisement