Hevsel'de Halk Kazandı - Son Dakika
Güncel

Hevsel'de Halk Kazandı

Hevsel\'de Halk Kazandı

Diyarbakır'da büyük bir toplumsal dalgayla sahiplenilen, Hevsel Bahçelerinde ağaç kıyımına karşı halkın gerçekleştirdiği direniş, meyvesini verdi.

22.03.2014 16:54

Diyarbakır'ın binlerce yıllık geçmişe dayanan Hevsel Bahçeleri'nin Dicle Üniversitesi yerleşkesi içinde kalan kısmında başlatılan ağaç kıyımı, kent halkının baskısı ve gençlerin 20 gün boyunca ağaç kesimi yapılan noktadaki nöbet eylemi sonrasında durduruldu.

Diyarbakır Valiliği, ilişkin ilgili kurumlara bir yazı göndererek ağaç kesimini durdurduğunu açıkladı. Kıyım durdurulduğu gibi "Ağaç Dikim Kampanyası" başlatılacağı da belirtilen valilik yazısında, şöyle denildi:

"Dicle Vadisi'nde Dicle Üniversitesi ağaç kesimi yapılan alanlarda bundan sonra ağaç kesimi yapılmayacak. Belirtilen alanda Valiliğimizce, Büyükşehir Belediye Başkanlığı, Dicle Üniversitesi Rektörlüğü, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü ve Orman İşletme Müdürlüğü'nün katılım ve koordinesinde sivil toplum örgütleri ve halkın katılımına da açık bir şekilde ağaç dikimi kampanyası yapılacaktır."
Valiliğin bu kararı sonrasında nöbet tutan gençler de çadırlarını söküp, eşyalarını toplayarak, basın açıklamasıyla alandan ayrıldı.

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Güncel Hevsel'de Halk Kazandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement