Hilvan'da Çocuk Felci Aşısına Rekor Katılım - Son Dakika
Güncel

Hilvan'da Çocuk Felci Aşısına Rekor Katılım

Hilvan\'da Çocuk Felci Aşısına Rekor Katılım

Şanlıurfa'nın Hilvan ilçesinde çocuk felci aşısında 0-5 yaş arası toplamda 10 bin 292 çocuğa ulaşıldığı bildirildi.

12.06.2015 12:34

Şanlıurfa'nın Hilvan İlçe Toplum Sağlık Merkezince, Çocuk Felci Aşısı birinci turu 20-26 Nisan 2015'te, ikinci turu ise 29 Mayıs-4 Haziran 2015 tarihinde yapıldı.

Birinci tur Çocuk Felci Aşı kampanyasında hedef nüfusun %96'sına denk gelen 0-5 yaş arası 5 bin 125 çocuğa, ikinci tur Çocuk Felci Aşı kampanyasında ise hedef nüfusun %97'sine tekabül eden 0-5 yaş arası 5 bin 167 çocuğa hiç bir yan etki görülmeden aşı uygulaması yapıldı.

Çocuk felci aşısının neden yapıldığı, aşılamanın amacının ne olduğuyla ilgili halka bilgiler veren İlçe Sağlık Müdürü Dr. Recai Ölmez şu ifadelerini kullandı: "Bazı ülkelerde virüs dolaşımı devam etmekte ve importasyona bağlı salgınlar görülmektedir (Suriye ve Irak gibi). Suriye ve Irak ile olan uzun sınırlarımız ve yoğun nüfus hareketleri nedeniyle ülkemiz importasyon riski altındadır.

Amaç sadece etkenin ortadan kaldırılması değil tamamen yok edilmesidir. Hastalığın vektörünün olmaması, etkin bir aşının olması, kronik taşıyıcının olmaması ve virüsün ortamda fazla yaşayamaması nedeniyle bu hedefe ulaşmak mümkündür.

'EVLER TEK TEK ZİYARET EDİLDİ'

Çocuk Felci Aşısı, OPA ile yüksek aşılama hizmetleriyle ulaşılamayan çocukları aşılamak için ilçe merkezinde ve Hilvan'ın tüm köy ve mezralarında toplam 142 köy ve mezra ev ev dolaşarak özel bir çaba harcandı.

Hedef nüfus 0-5 yaş arası yeni doğanlar dahil ve yabancı uyruklu tüm çocuklardır. Çocuk Felci Aşı kampanyamızda 12 gezici, 5 istasyon ve 2 denetim ekibi kuruldu.

Aşı uygulamaları aşı istasyonları, gezici ekipler ve aile sağlığı merkezlerinde yapıldı. Denetim ekipleri kuruldu. Denetim ekibi kampanya süresince hem aşı uygulayan ekibi hem de hedef nüfusun en az %10 unu denetledi.

Çocuk Felci aşı kampanyasında verdikleri destek, yardım ve tüm katkılarından dolayı İlçe Kaymakam Ahmet Özay' a, tüm sağlık çalışanları adına teşekkür ettiler."
(Kaynak: Gazeteipekyol)

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Güncel Hilvan'da Çocuk Felci Aşısına Rekor Katılım - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement