Hilvan'da Çocuk Felci Aşısında Rekor Katılım - Son Dakika
Yerel

Hilvan'da Çocuk Felci Aşısında Rekor Katılım

Şanlıurfa’nın Hilvan ilçesinde iki turda gerçekleşen çocuk felci aşı kampanyasına rekor düzeyde katılım oldu.

11.06.2015 17:34
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Şanlıurfa'nın Hilvan ilçesinde iki turda gerçekleşen çocuk felci aşı kampanyasına rekor düzeyde katılım oldu.

Hilvan Toplum Sağlık Merkezi tarafından Çocuk Felci Aşısı kampanyası kapsamında gerçekleştirilen birinci tur aşılama çalışmaları 20-26 Nisan 2015'te, ikinci tur aşılamaları ise 29 Mayıs-4 Haziran 2015 tarihinde gerçekleştirildi. Birinci turda 0-5 yaş arası 5125 çocuğa, 2. Tur Çocuk Felci Aşı kampanyasında 0-5 yaş arası 5167 çocuğa aşı yapıldı. İlk turda hedef nüfusun yüzde 96'sına, ikinci turda da hedef nüfusun yüzde 97'sine ulaşılan kampanya kapsamındaki aşılamalarda hiç bir yan etki görülmediği belirtildi. Hilvan İlçe Sağlık Müdürü ve Toplum Sağlığı Merkezi Başkanı Dr. Recai Ölmez, komşu ülkelerde virüsal importasyonal salgın hastalıklarının devam ederken, ilçede uygulanan aşılama kampanyasının büyük önem taşıdığını kaydetti. Ölmez, "Suriye ve Irak gibi bazı komşu ülkelerde virüs dolaşımı devam etmekte ve importasyona bağlı salgınlar görülmektedir. Suriye ve Irak ile olan uzun sınırlarımız ve yoğun nüfus hareketleri nedeniyle ülkemiz importasyon riski altındadır. Amaç sadece etkenin ortadan kaldırılması değil tamamen yok edilmesidir. Hastalığın vektörünün olmaması, etkin bir aşının olması, kronik taşıyıcının olmaması ve virüsün ortamda fazla yaşayamaması nedeniyle bu hedefe ulaşmak mümkündür" dedi.

142 KÖY VE MEZRA GEZİLDİ

Ölmez, Çocuk Felci Aşısı, OPA ile yüksek aşılama hizmetleriyle ulaşılamayan çocukları aşılamak için ilçe merkezinde ve Hilvan'ın tüm köylerinin gezildiğini ifade etti.

0-5 yaş arası yeni doğanlar dahil ve yabancı uyruklu tüm çocuklaın hedef nüfus olduğunu belirten Ölmez, kampanya kapsamında 12 gezici, 5 istasyon ve 2 denetim ekibi kurulduğunu da sözlerine ekledi. Ekiplerin ilçeye bağlı 142 köy ve mezrada evleri kapı kapı dolaşarak özel bir çaba harcadığını da kaydeden Ölmez, şöyle devam etti;

"Aşı uygulamaları aşı istasyonları, gezici ekipler ve aile sağlığı merkezlerinde yapıldı. Denetim ekipleri kuruldu. Denetim ekibi kampanya süresince hem aşı uygulayan ekibi hem de hedef nüfusun en az yüzde 10 unu denetledi."

Ölmez, çocuk Felci aşı kampanyasında verdikleri destek, yardım ve katkıları nedeniyle İlçe Kaymakam Ahmet Özay'a, görevli personele ve bölge halkına teşekkür etti. - ŞANLIURFA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Hilvan'da Çocuk Felci Aşısında Rekor Katılım - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement