Hisarcık Kültür ve Sanat Festivali Açıldı - Son Dakika
Yerel

Hisarcık Kültür ve Sanat Festivali Açıldı

Hisarcık Kültür ve Sanat Festivali Açıldı

Kütahya’nın Hisarcık ilçesinde her yıl düzenlenen geleneksel Kültür ve Sanat Festivali törenle açıldı.

29.07.2016 11:43
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kütahya'nın Hisarcık ilçesinde her yıl düzenlenen geleneksel Kültür ve Sanat Festivali törenle açıldı.

Festivalin açış konuşmasını yapan Hisarcık Belediye Başkanı Fatih Çalışkan, her yıl geleneksel olarak düzenledikleri Kültür ve Sanat Festivalinin ilçenin tanıtımı, toplumun birlik beraberliği ve sosyalitesini artırmak açısından yaşantımızda önemli bir yere sahip olduğunu söyledi.

Çalışkan."Bulunduğumuz her platformda olduğu gibi bu tür organizasyonlarda da halkımızın memnuniyetini ve kaliteli hizmet alabilmesini ön planda tutup her geçen gün üzerine koyarak daha iyi işler yapma gayretinde olduk. Bugün de yine aynı şekilde Hisarcık Kültür ve Sanat Festivalimizin önceki senelere göre çevre yöremizde ve özellikle de ulusal düzeyde daha ilgi çekici, tanınır ve tercih edilir hale getirmek için çaba sarf etmekteyiz. Bütün bunların dışında da sadece festivallerle sınırlı kalmayarak önümüzdeki dönemlerde de daha farklı etkinlikleri ilçemizde düzenleyerek, inşallah ilçemizin ulusal düzeyde daha tanınır ve turizm açısından tercih edilir hale gelmesini sağlayacağız. Bu vesile ile bu tür etkinlik, tanıtım ve farklı hizmetlerin,çeşitli yatırımların ilçemize kazandırılması hususunda bizlerden desteğini hiçbir zaman esirgemeyen bizlere yardımcı olan bütün herkese şükranlarımı iletiyor, katılımlarıyla bizleri onurlandıran kıymetli misafirlerimize de ayrıca teşekkür ediyorum. 29.uncu Hisarcık Kültür ve Sanat Festivalimizin ilimize ilçemize ve tüm çevre yöre halkımıza hayırlar ve bereketler getirmesini temenni ediyorum" dedi.

Konuşmasında darbe girişimine de değinen Başkan Çalışkan,"Bilindiği üzere, milletimizin sinesinden çıkan, ülkemizin gözbebeği Türk Silahlı Kuvvetlerimizin içine sızmış ihanet odaklarının harekete geçmesi ile milli irade ve demokrasi 15 Temmuz gecesi sekteye uğratılmaya çalışılmıştır. Türkiye'yi demokrasi yolundan çıkarmaya çalışan hain ellerin, halkın iradesiyle seçilmiş hükümete karşı kanunsuz bir darbeye kalkışması kabul edilemez. Milletimiz, Cumhuriyete, demokrasiye sahip çıkarak darbecilere geçit vermemiştir. Ülkemiz demokrasi yolunda emin adımlarla yürümeye devam edecektir. Milli iradeye karşı düzenlenen, demokrasi tarihimize kara bir leke olarak geçecek bu hain ve alçakça darbe girişimini şiddetle, nefretle kınıyorum. Allah böyle olayları memleketimize ve milletimize bir daha yaşatmasın" diye konuştu.

Daha sonra söz alan Kaymakam Davut Bayraktar," Festivaller ülkemizin büyük bir zenginliğidir. Bu zenginlik bizlerin gururu olduğu gibi, korunması ve gelecek nesillere aktarılması yönüyle de bizlere büyük sorumluluk yüklemektedir. Festivalimizin ilçemizin tanıtımına, gelişimine katkı sağlayacak, sosyal, kültürel ve ekonomik hayatımızda kısa süreli de olsa hareketlilik getirecektir. Festivallerin yöre esnafı ve vatandaşlarımız tarafından desteklenmesi, önemsenmesi ve katkı sağlanması ile birlikte festivalimiz daha da gelişecek ve gelecek nesillerimize örnek olacaktır" dedi.

Kaymakam Bayraktar, konuşmasında 15 Temmuz gecesinde Türk Silahlı Kuvvetleri içinde yuvalanan vatan ve millet düşmanları tarafından milletimize ve milli iradeye darbe teşebbüsünde bulunulduğunu hatırlatarak,"Bu darbe girişimi polisimizin, askerimizin ve ilk dakikadan itibaren tepkisini göstererek meydanlara çıkan vatandaşlarımızın sayesinde amacına ulaşamamış ve püskürtülmüştür. Vatan ve millet uğrunda şehit olan güvenlik güçlerimize ve vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet, gazilerimize de acil şifalar diliyorum" şeklinde konuştu

Konuşmaların ardından festival alanında kurban kesilip, Müftü Mustafa Arda tarafından dua yapıldı.

Festival alanında yapılan açılış törenine Kaymakam Davut Bayraktar, Garnizon Komutanı Mesut Göl, Belediye Başkanı Fatih Çalışkan, İlçe Emniyet Amiri İsmail Çoban, İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Ender Muhammed Gümüş, Emet Bor İşletme Müdürü Metin Arslan, siyasi parti ve sivil toplum örgütü temsilcileri ile vatandaşlar katıldı.(MA-EFE) - KÜTAHYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Hisarcık Kültür ve Sanat Festivali Açıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement