Hisarcık'ta 6 Bin Kişi Şükür Duasında - Son Dakika
Yerel

Hisarcık'ta 6 Bin Kişi Şükür Duasında

Hisarcık\'ta 6 Bin Kişi Şükür Duasında

Kütahya’nın Hisarcık ilçesinde her yıl Belediye tarafından organize edilen geleneksel Şükür Duası yaklaşık 6 bin kişinin katılımıyla gerçekleşti.

08.05.2015 18:42
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kütahya'nın Hisarcık ilçesinde her yıl Belediye tarafından organize edilen geleneksel Şükür Duası yaklaşık 6 bin kişinin katılımıyla gerçekleşti.

Her yıl yağmur yeterli olduğunda şükür duası, yağmur az düştüğü takdirde yağmur duası olarak gerçekleştirilen etkinlikte halktan toplanan yardımlarla alınan 1 ton etten yapılan tas kebabı, 500 kilo pirinçten yapılan pilav, 125 kilo irmikten hazırlanan helva, ayranla birlikte Belediye ve Mehmet Kaya parkında toplanan kadın erkek yaklaşık 6 bin kişiye ikram edildi.

Merkez ve köylerdeki bir grup Din Görevlisi tarafından okunan Kur'an ve ilahilerin ardından. İlahiyatçı Yazar Ömer Döngeloğlu günün anlam ve önemiyle ilgili vaaz verdi. Cuma namazından önce Ömer Döngeloğlu tarafından topluca şükür duası yapıldı ve ardından Cuma namazı kılındı.

Şükür Duasına, Kaymakam Fethi Savran, Garnizon Komutanı Oğuz Uçak, Hisarcık Belediye Başkanı Fatih Çalışkan, İlçe Emniyet Amiri Muhammet Lütfi Erdem, Hisarcık Müftüsü Mustafa Arda, AK Parti İlçe Başkanı Salim Turası ve yaklaşık 6 bin kişi katıldı.

Belediye Başkanı Fatih Çalışkan, her yıl geleneksel olarak düzenledikleri yağmur duası etkinliğinin bu yıl yağışların bol olması sebebiyle şükür duası olarak organize edildiğini söyledi.

Çalışkan,"Şükür duası öncesi yardım komitesinde çalışan gönüllü arkadaşlara, tüm mahalle muhtarlarımıza, hayırsever halkımıza, il genel ve belediye meclis üyelerimiz ile belediyemiz personeline, ayrıca yemeğin pişirilip, dağıtımında yemekhanelerini bizlere açarak her türlü desteği veren Emet Bor İşletme Müdürlüğü ve canla başla çalışan yemekhane görevlilerine çok teşekkür ediyorum. Allah dualarımızı kabul etsin." diye konuştu.(MA-EFE) - KÜTAHYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Hisarcık'ta 6 Bin Kişi Şükür Duasında - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement