Hisarcık'ta İlk Kez Açılan Girişimci Kursuna Yoğun İlgi - Son Dakika
Yerel

Hisarcık'ta İlk Kez Açılan Girişimci Kursuna Yoğun İlgi

Hisarcık\'ta İlk Kez Açılan Girişimci Kursuna Yoğun İlgi

Kütahya’nın Hisarcık ilçesinde Esnaf ve Sanatkarlar Odası öncülüğünde ilk kez düzenlenen, İş-Kur ve KOSGEB tarafından hazırlanıp uygulanan “Girişimcilik Kursu” yoğun ilgi gördü.

21.11.2015 12:45

Kütahya'nın Hisarcık ilçesinde Esnaf ve Sanatkarlar Odası öncülüğünde ilk kez düzenlenen, İş-Kur ve KOSGEB tarafından hazırlanıp uygulanan "Girişimcilik Kursu" yoğun ilgi gördü.

Hisarcık Meslek Yüksek Okulu Amfisinde Meslek Yüksek Okulu Müdür yardımcısı Dr. Vasfi Kahya nezaretinde açılan ve 11 gün süren Girişimcilik Kursuna 25 girişimci katıldı.

Girişimcilik Kursuna yoğun başvurudan dolayı duyduğu memnuniyeti dile getiren Hisarcık Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Ali Tosun, "İş kurmak isteyen her katılımcıya 30 bin TL geri ödemesiz maddi destek vermeyi taahhüt eden Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB), bu uygulama ile girişimcilerin önünü açmayı, hayallerindeki işi kurma yolunda ciddi bir destek sağlamayı hedeflemektedir. Bu kapsamda Hisarcık ilçesinde ilk kez açılan Girişimcilik Kursuna, 100'e yakın müracaat olmuştur. İlçemizin gelişmesine ve istihdama katkı sağlayacak olan Girişimcilik Kursları devam edecektir."dedi.

Tosun, içerisinde girişimci ruhu olan, kendi işini kurma ve büyütme cesaretine sahip kim varsa elinden tutulacağını ve kendi işini kurması için gereken desteği sağlayacaklarını belirtti.

Kurs hocası, Hisarcık Meslek Yüksek Okulu Müdür yardımcısı Dr. Vasfi Kahya, çok verimli bir kurs döneminin geçtiğini, katılımcıların iş planı hazırlama ve sunma sürecinde gerekli olan donanımları, uygulamalı olarak aldıklarını, bunların yanında iş kurma ve yürütme ile ilgili temel ve güncel bilgilerin aktarıldığını ifade etti.

Kursiyerler ise, ilçede ilk kez açılan böylesine önemli kurs için, Hisarcık Esnaf Odası Başkanı Ali Tosun'a, Hisarcık Esnaf Odası Genel Sekreteri Mehmet Karıştırıcı'ya, İş-Kur ve KOSGEB yetkililerine, Hisarcık Meslek Yüksek Okulu Müdürlüğüne ve kurs hocası Vasfi Kahya'ya teşekkür ettiler.(MA-EFE) - KÜTAHYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Hisarcık'ta İlk Kez Açılan Girişimci Kursuna Yoğun İlgi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement