Hisarcıklıoğlu'ndan Fakülteye Destek Sözü - Son Dakika
Ekonomi

Hisarcıklıoğlu'ndan Fakülteye Destek Sözü

Hisarcıklıoğlu\'ndan Fakülteye Destek Sözü

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) davetiyle Bursa’ya gelen Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Yönetim Kurulu Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, Mustafakemalpaşa ve Karacabey’de Ticaret ve Sanayi Odaları ile Ticaret Borsalarını ziyaret etti.

14.02.2015 19:04

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) davetiyle Bursa'ya gelen Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Yönetim Kurulu Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, Mustafakemalpaşa ve Karacabey'de Ticaret ve Sanayi Odaları ile Ticaret Borsalarını ziyaret etti.

İlk Mustafakemalpaşa Sanayi ve Ticaret Odası'nı (MKP TSO) ziyaret eden heyet, burada girişimciler için düzenlenen sertifika törenine katıldı. Törende konuşan MKP TSO Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Dırakman, BTSO'nun ortak akıl vurgusunu örnek aldıklarını belirterek, Karacabey TSO ile işbirliği içerisinde çalıştıklarını söyledi. İki ilçe arasındaki arazinin Türkiye'nin en verimli arazisi olduğunu ifade eden Dırakman, bu alanda TOBB ETÜ Doğa Bilimleri Fakültesi kurmak istediklerini belirterek bu konuda Başkan Hisarcıklıoğlu'ndan destek istedi.

HİSARCIKLIOĞLU'NDAN FAKÜLTEYE DESTEK SÖZÜ

Rifat Hisarcıklıoğlu ise Türkiye'nin girişimci sayısını arttırması gerektiğini ifade etti. Her yıl istihdama 1 milyon kişinin eklendiğini vurgulayan Hisarcıklıoğlu, bu kapsamda KOSGEB'in yeni girişimcilere 100 bin TL'ye kadar destek sağladığını anlattı. Rifat Hisarcıklıoğlu, daha sonra Başkan İbrahim Burkay ile birlikte girişimcilik kursunu başarıyla tamamlayan kursiyerleri tebrik etti. Heyet daha sonra Mustafakemalpaşa'da bir grup girişimci kadın tarafından faaliyete açılan bir pastaneyi ziyaret etti. Heyetin Mustafakemalpaşa'daki son durağı ise ilçe Ticaret Borsası oldu. Burada Borsa'nın 20'nci yılı nedeniyle hazırlanan pastayı kesen Hisarcıklıoğlu, TOBB ETÜ Doğa Bilimleri Fakültesi için eğitim finansmanı desteği sağlama sözü verdi.

KARACABEYLİ FİRMALAR DEVLER ARASINDA

Heyet, Mustafakemalpaşa'nın ardından Karacabey'e geçerek buradaki Ticaret Borsası'nı ziyaret etti. Karacabey Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Murad Bertan ile yönetim kurulu üyeleri tarafından ağırlanan heyet burada gerçekleştirilen açılışlara katıldı. Açılışların ardından düzenlenen toplantıda konuşan TOBB Yönetim Kurulu Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, Karacabey'de olmaktan büyük mutluluk duyduğunu ifade etti. Hisarcıklıoğlu, Karacabey'in Türkiye'deki ilk 500 marka arasında 11 firma ile temsil edildiğine dikkat çekti.

KARACABEY'DEN BTSO'YA TEŞEKKÜR

Karacabey Ticaret Borsası'nın kuruluşunun 47'inci yıl dönümünde ilk defa TOBB Yönetim Kurulu'nu Karacabey'de ağırlamanın mutluluğunu yaşadıklarını dile getiren Karacabey Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Murad Bertan da ilçelerle TOBB Yönetimini buluşturan toplantıları düzenleyen BTSO Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay ve Meclis Başkanı Remzi Topuk'a teşekkür etti. Bertan ayrıca Karacabey Ticaret Borsası'nın yürütmekte olduğu projeleri anlattı.

Konuşmaların ardından TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, TOBB Yönetim Kurulu Üyeleri, BTSO Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay ve Karacabey Ticaret Borsası Başkanı Murad Bertan borsa binası içerisindeki açılışları gerçekleştirdi. Heyet, son olarak Karacabey Ticaret ve Sanayi Odası'nı ziyaret etti. - BURSA

Kaynak: İHA

Son Dakika Ekonomi Hisarcıklıoğlu'ndan Fakülteye Destek Sözü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement