Hitit Üniversitesi'nde çifte temel atma töreni - - Son Dakika
Güncel

Hitit Üniversitesi'nde çifte temel atma töreni -

Hitit Üniversitesi\'nde çifte temel atma töreni -

Hitit Üniversitesi Sungurlu Meslek Yüksekokulu yerleşkesi ile Çorum Meslek Yüksekokulu'nun ikinci etabının temelleri düzenlenen törenle atıldı.

27.06.2014 21:54
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Hitit Üniversitesi Sungurlu Meslek Yüksekokulu yerleşkesi ile Çorum Meslek Yüksekokulu'nun ikinci etabının temelleri düzenlenen törenle atıldı.

Sungurlu MYO'nun, Çorum karayolu üzerindeki yerleşke alanında gerçekleştirilen temel atma töreninde konuşan Vali Sabri Başköy, Hitit Üniversitesi'nin gerek fiziki gerekse akademik alanda her geçen gün büyüdüğünü, yapılan yatırımların tamamlanmasının ardından daha kaliteli eğitim verileceğine inandığını belirtti.

Üniversitelerin, kentlerin gelişimine büyük katkı yaptığına dikkati çeken Vali Başköy, Hitit Üniversitesi'nin de Çorum'un gelişmesinde itici bir güç olacağını vurguladı. Kentin idarecileri konumundaki kişilerin, özel sektör ve sivil toplum örgütleriyle beraber ortak akıl ile hareket etmesinin işleri hızlandırdığını ifade eden Başköy, "Çorum'da da bu alanda güzel bir birliktelik sağladık. Ortak akıl sayesinde hem sorunlar daha kolay çözülüyor hem de başladığımız yatırımlar daha hızlı bitiriliyor" diye konuştu.

Sungurlu MYO'nun arsa temini konusunda güzel bir dayanışma örneği sergilendiğini belirten Başköy, ilçenin diğer eksikliklerinin giderilmesi konusunda da aynı duyarlılığın gösterilmesi temennisinde bulundu.

Hitit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Reha Metin Alkan da Çorum'un en büyük ilçesinin Sungurlu olduğuna dikkati çekerek, üniversitesinin katkısıyla beraber Sungurlu'nun daha da büyüyeceğine inandığını söyledi. Üniversitenin devam eden yatırımları hakkında bilgi veren Rektör Alkan, "Şuanda oldukça heyecanlıyım. Merkezde pek çok ihtiyacımız varken, ilçelerimize kaynak ayırmamız inanın çok kolay olmadı. 3 yılımızı aldı ama yarısını bizim yapacağımız, yarısını da işadamlarımızın yapacağı güzel bir modelle yüksekokulumuzun temelini atıyoruz" diye konuştu.

Sungurlu MYO'nun, 30 bin metrekarelik bir alana sahip olduğunu dile getiren Alkan, "Gerçekten çoğu fakültelerin bile sahip olmadığı bir altyapıya sahip olan yüksekokulumuzu Çorum'a ve üniversitemize kazandırmanın mutluluğunu yaşıyoruz Başlangıçta iki program ve 60 öğrenciyle eğitime başlayan Sungurlu MYO'muzda şimdi çok sayıda program, öğretim üyesi ve bine yaklaşan öğrenci bulunuyor" dedi.

AK Parti Çorum Milletvekilleri Salim Uslu ve Cahit Bağcı ise hükumetin üniversitelere verdiği desteklerden bahsederek, Sungurlu MYO'nun hayırlı olmasını temenni etti.

Konuşmaların ardından Vali Sabri Başköy ve beraberindekiler, okunan duanın ardından kumandalı sistemle yerleşkenin temelini attı.

- Çorum MYO'nun ikinci etabının da temeli atıldı

Sungurlu MYO'nun ardından Çorum MYO'nun ikinci etabının da temeli atıldı. Gazi Caddesindeki MYO kampüsü içerisinde gerçekleştirilen törende, idari ve sosyal bölümler ile akademisyenlere odaların yer aldığı binanın temeli atıldı.

Törende konuşan Vali Başköy, üniversitenin ihtiyacı için temeli atılan yatırımların, 2-4 yıl içerisinde tamamlanacağını belirterek, "Yerleşke sorunları hallolduğuna göre artık Hitit Üniversitesi'nin diğer konularda mesafe alması gerekiyor. Bugün burada temelini attığımız binamızla beraber daha önce temeli atılan ve önümüzdeki günlerde temeli atılacak olan tesislerimizin, 2-4 yıl içerisinde açılışını da yapacağız. İşte o zaman hem öğrencilerimiz, hem akademisyenlerimiz hem de Çorumumuz, dört dörtlük bir üniversite kazanmış olacak" ifadelerini kullandı.

Rektör Alkan da 1976 yılında eğitime başlayan meslek yüksekokulunun, ülke kalkınmasında ihtiyaç duyulan ara eleman ihtiyacının yetiştirilmesine önemli katkılar yaptığını söyledi. Yaklaşık 38 yıl önce eğitime açılan MYO'nun, Türkiye'nin ilk yükseköğrenim kurumlarından biri olduğunu belirten Alkan, şunları kaydetti:

"Türkiye'nin en eski 13 yükseköğretim kurumundan birisi olan MYO'muza, kurulduğu günden sonra ikinci kez temel atma töreni yapılıyor. Bu, bizlere nasip oldu. İçerisinde bulunduğumuz yerleşkede 7 bin metrekare kapalı alana sahip, 4 ayrı blokta yer alan derslikler ile akademik, idari ofislerde 40 yıla yakın bir süredir eğitim-öğretim faaliyetlerini devam ettiren yüksekokulumuz, bugün temelini atacağımız yeni binalarımız ile çağdaş tasarıma sahip yeni bir yerleşkeye kavuşacaktır."

-Temel atma töreni

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Hitit Üniversitesi'nde çifte temel atma töreni - - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement