Hizan'da Yaz Kur'an Kurslarına Yoğun İlgi - Son Dakika
Yerel

Hizan'da Yaz Kur'an Kurslarına Yoğun İlgi

Hizan\'da Yaz Kur\'an Kurslarına Yoğun İlgi

Diyanet İşleri Başkanlığınca düzenlenen Kur'an ı Kerim'i okumayı öğrendikleri hem de dini bilgiler aldıkları yaz Kur'an kursları, Hizan'da yoğun ilgi gördü.

14.07.2014 14:42  Güncelleme: 15:23

Diyanet İşleri Başkanlığı'nca her yıl yaz aylarında düzenlenen ve çocukların camilerle tanışarak hem Kur'an-ı Kerim'i okumayı öğrendikleri hem de dini bilgiler aldıkları yaz Kur'an kursları, Hizan'da yoğun ilgi gördü.

İlçe Müftüsü Tahir Erçin, Diyanet İşleri Başkanlığı'nca "Camiye Koşalım, Kur'an ile buluşalım" sloganıyla başlatılan bu yılki Kur'an kurslarına ilginin gün geçtikçe arttığını söyledi.

23 Haziran'da Hizan Kültür Merkezindeki toplu açılışın ardından başlayan yaz Kur'an kurslarının 23 Ağustos tarihine kadar açık olacağını ifade eden Erçin "Müftülüğümüz bünyesinde açılan yaz Kur'an kurslarına ilçe genelinde ilk kayıt döneminde 2 bin 70 öğrenci kayıt yaptı. Camilere gelen çocuk ve gençlere Kur'an-ı Kerim'in yanı sıra peygamber efendimizin örnek hayatı, inanç esasları, ibadetler, abdest, namaz, zekat, hac, oruç gibi dini bilgiler veriliyor" dedi. - Bitlis

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Hizan'da Yaz Kur'an Kurslarına Yoğun İlgi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement