Hizan Kaymakamı İnci'den Tepki - Son Dakika
Yerel

Hizan Kaymakamı İnci'den Tepki

Hizan Kaymakamı Sedat İnci, son dönemlerde ilçe sınırları dışında yaşanan yol kesme eylemlerinin bazı yayın kuruluşlarında ilçede yaşanmış gibi gösterilmesine tepki gösterdi.

17.06.2014 16:57

Hizan Kaymakamı Sedat İnci, son dönemlerde ilçe sınırları dışında yaşanan yol kesme eylemlerinin bazı yayın kuruluşlarında ilçede yaşanmış gibi gösterilmesine tepki gösterdi.

İnci, yaptığı açıklamada, Hizan ilçesinin 5 yıllık kadim bir tarihe sahip olduğunu ve tarih boyunca birçok medeniyete ev sahipliği yaptığını dile getirdi.

İlçenin Selçuklular, Osmanlılar ve Türkiye Cumhuriyeti döneminde her zaman hoşgörü ve barışın simgesi olduğunu, buna rağmen hak etmedikleri olaylarla anıldıklarını söyledi.

Çok büyük ilim şahsiyetlerinin yetiştirildiği topraklarda uzun yıllardır hiçbir terör olayının yaşanmadığına dikkati çeken İnci, "Batıdaki bir ilde ne kadar asayiş olayı meydana geliyorsa Hizan'da meydana gelen asayiş olayları o kadardır. Toplumun ve insanların huzurunu bozabilecek nitelikte kitlesel eylemler, olaylar hiçbir zaman bölgemizde yaşanmamıştır. Evliyaların torunları olan Hizan'da yaşayan insanlar, kişisel görüşleri, düşünceleri, ideolojileri ne olursa olsun hiçbir şekilde Hizan toprakları üzerinde şiddet eylemlerini tasvip etmemiş ve hoş görmemiştir. Geçmişte yaşanan bir iki münferit olayda ise tepkisini ortaya koymuştur."

Son dönemlerde Bitlis iline bağlı Aşağı Ölekli köyünde meydana gelen yol kesme ve diğer eylemlerin Hizan sınırları içerisinde meydana geliyormuş gibi yansıtıldığını söyleyen İnci, bundan rahatsızlık duyduklarını ifade etti.

İnci, şöyle konuştu:

"Bizim çok farklı amaçlarımız var. Daha çok doğal güzelliklerimizle, kültürümüzle  ve insanlarımızın hoş görüsüyle, Bediüzzaman Said Nursi Hazretleriyle ve turizm çalışmalarıyla anılmak istiyoruz. Bu haberler oluşturmaya çalıştırdığımız bu imaja zarar veriyor. Bundan sonra o köyle ilgili yapılan haberlerde, Hizan isminin kullanılması ve telaffuz edilmesini istemiyoruz." - Bitlis

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Hizan Kaymakamı İnci'den Tepki - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (1)

  • rıza akıncı: Kaymakamın ilçesini bu kadar sahiplenmesi takdir edilmeli. bravo kaymaka beye. 0 0 Yanıtla

Advertisement