Hocalı'da Katledilenler Adana'da Anıldı - Son Dakika
Yerel

Hocalı'da Katledilenler Adana'da Anıldı

Hocalı\'da Katledilenler Adana\'da Anıldı

Adana’da, Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) İl Teşkilatı, Hocalı Katliamı’nın 23. yıldönümünde vatandaşlara helva ve karanfil dağıttı.

26.02.2015 13:04

Adana'da, Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) İl Teşkilatı, Hocalı Katliamı'nın 23. yıldönümünde vatandaşlara helva ve karanfil dağıttı.

Azerbaycan ile Ermenistan arasında geçen Karabağ Savaşı sırasında Ermeni ordusunun Azerbaycan'ın Hocalı Kasabası'nda yaptığı katliam, MHP İl teşkilatı tarafından protesto edildi. Atatürk Parkı'nda toplanan kalabalık, katliamda öldürülen 613 Azeri vatandaşı andı.

Partililerle birlikte Atatürk Anıtı'na çelenk koyan MHP İl Başkanı Yusuf Baş, yaptığı basın açıklamasında Hocalı Katliamını protesto etti. Vahşeti, 'soykırım' olarak nitelendiren Baş, ölen 613 kişiden 83'ünün çocuk, 106'sının kadın, 70'den fazlasının ise yaşlı olduğunu kaydetti. Toplam 487 kişinin katliamda ağır yaralandığını belirten Baş, bin 275 kişinin rehin alındığını, 150 kişinin ise kaybolduğunu kaydetti. Cesetler üzerinde yapılan incelemelerde cesetlerin birçoğunun yakıldığı, gözlerinin oyulduğu, başlarının kesildiğini ifade eden Baş, "Tüm bunlar soykırım değil de nedir?" dedi.

Yusuf Baş, şöyle devam etti:

"Olmayan, yaşanmamış bir olayı soykırım olarak iddia eden, daha güvenli bir yaşam alanı için yer değiştirmeye soykırım diyenler, dünyanın gözleri önünde olan bu vahşete daha ne kadar sessiz kalacaklar? Asıl soykırım, Hocalı'da Ermeniler tarafından Türk Milleti'ne yapılmıştır. Hocalı'da yaşananlar insanlık suçudur."

Basın açıklamasının ardından Yusuf Baş ve partililer, vatandaşlara helva ve karanfil dağıttı. - ADANA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Hocalı'da Katledilenler Adana'da Anıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement