Hocalı Katliamı'nın 23. Yıldönümü - Son Dakika
Yerel

Hocalı Katliamı'nın 23. Yıldönümü

Hocalı Katliamı\'nın 23. Yıldönümü

Hocalı Katliamı’nın 23. yıldönümü nedeniyle Kartal Belediyesi anma programı düzenledi.

24.02.2015 19:08
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Hocalı Katliamı'nın 23. yıldönümü nedeniyle Kartal Belediyesi anma programı düzenledi. Azerbaycan İstanbul Başkonsolosu Hasan Sultanoğlu Zeynalav, "Kartal Belediyesi kardeş Türkiye'yi temsil eden bir belediye.Kendilerine çok teşekkür ederim" dedi.

Kartal Belediyesi, Hocalı Katliamı'nın 23'üncü yıldönümü nedeniyle Hasan Ali Yücel Kültür Merkezi'nde bir anma töreni düzenledi. Törene Kartal Belediye Başkanı Altınok Öz, Azerbaycan İstanbul Başkonsolosu Hasan Sultanoğlu Zeynalav ile davetliler katıldı. Programa ev sahipliği yapan Başkan Öz, Başkonsolos Zeynalav ile birlikte Hocalı Katliamı'nı anlatan fotoğraf sergisi birlikte gezdi. Burada bir konuşma yapan Azerbaycan İstanbul Başkonsolosu Hasan Sultanoğlu Zeynalav, "Kartal Belediyesi kardeş Türkiye'yi temsil eden bir belediye.Kendilerine çok teşekkür ederim" dedi.

Kartal Belediye Başkanı Altınok Öz ise "Bizim kültürümü şunu söyler; acılar paylaşıldıkça azalır, mutluluklar paylaşıldıkça artar. Aynı soydan geldiğimiz bir memleket.Bizlerde yanların da olduk" diye konuştu.

Sergi gezisi ve yapılan konuşmaların ardından katliam ile ilgili düzenlenen panele geçildi. Panel, katliamda şehit olanlar için bir dakikalık saygı duruşuyla başladı. Ardından her iki ülkenin milli marşı okundu. Panele konuşmacı olarak katılan Hasan Sultanoğlu, "İnsanlığa karşı türetilmiş cinayetin üstünden 23 yıl geçti. Uykuda olan insanları, sivil insanları acımasızcasına katletmiş, neticede 613'den fazla kişi öldürülmüş, 2 bine yakın insanımız rehin alınmış ve hala bugünde birçoğundan haber yok. Bu anma törenin amacı, olan hakikatleri dünya kamuoyuyla paylaşmak" diye konuştu.

Panelde kürsüye davet edilen Başkan Altınok Öz, "Diyorlar ki ilk Türkler ateş açtı. Bizlerde ateş açıp vurmak zorunda kaldık. Sonra tarihçiler şunu ifade ediyorlar. İlk ateş açan Ermenilerdir" diyerek iddialara dikkat çekmeye çalıştı.

Anma programının ardından Başkan Öz, Azerbaycan Milletvekili Fezail İbrahimli, Prof. Dr. İbrahim Öztek ve Prof. Dr. Adil Allahverdiyev'e katılımlarından dolayı teşekkür plaketi takdim etti. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Hocalı Katliamı'nın 23. Yıldönümü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement