Hocalı Katliamı TBMM'de Soykırım Olarak Kabul Edilmeli - Son Dakika
Yerel

Hocalı Katliamı TBMM'de Soykırım Olarak Kabul Edilmeli

Hocalı Katliamı TBMM\'de Soykırım Olarak Kabul Edilmeli

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Merkez İlçe Sekreteri Şükrü Demiray, tarihe kara bir leke olarak düşen Hocalı Katliamı’nın yıl dönümü sebebiyle basın açıklaması yaptı.

26.02.2015 18:58

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Merkez İlçe Sekreteri Şükrü Demiray, tarihe kara bir leke olarak düşen Hocalı Katliamı'nın yıl dönümü sebebiyle basın açıklaması yaptı.

Ermenilerin 26 Şubat 1992 tarihinde tüm insanlığın gözü önünde Dağlık Karabağ Bölgesi'ndeki Hocalı kasabasında soykırım yaptığını belirten Demiray, tarih boyunca savaşta asla sivilleri hedef almayan, tarihin her döneminde dünyaya insanlık dersi veren Türk Milletinin Hocalı'da hunharca katledildiğini ifade etti.

Hocalı'da yaşanan soykırımı unutmayacaklarını ve unutturmayacaklarını vurgulayan Demiray, "TBMM'de acil olarak Soykırımın kabul edilerek bu vahşetin dünyaya haykırılmasını istiyoruz" dedi.

2012 yılında İslam İşbirliği Teşkilatının 51 üyesinin Hocalı ile ilgili soykırım ifadesi kullanma kararı alması, ayrıca bugüne kadar Kolombiya, Meksika, Çek Cumhuriyeti Hocalı'daki soykırımı tanımasına rağmen Türkiye Cumhuriyeti'nin ise Dış işleri komisyonunda geçtiğimiz yıl sadece katliam ifadesi içeren bir bildiri yayınlamakla yetindiğine dikkat çeken Demiray, MHP Milletvekili Sinan Oğan tarafından Hocalı Soykırımının tanınmasını esas alan kanun teklifinin de AK Parti gurubunun oyları ile reddedildiğini hatırlattı.

Zulme uğrayan Türkler olunca, bütün vicdanların sağırlaştığına ve bütün gözlerin körleştiğine vurgu yapan Demiray, "Onlar sanıyorlar ki, biz sussak mesele kalmayacak. Halbuki, biz sussak tarih susmayacak, Tarih sussa, hakikat susmayacak, Onlar sanıyorlar ki; bizden kurtulsalar mesele kalmayacak. Halbuki, bizden kurtulsalar vicdan azabından kurtulamayacaklar, Vicdan azabından kurtulsalar tarihin azabından kurtulamayacaklar, Tarihin azabından kurtulsalar, Allah'ın gazabından kurtulamayacaklar."ifadelerini kullandı.

Dünyanın halen Hocalı katliamına sessiz kaldığını ve görmezden geldiğini sözlerine ekleyen Demiray, "Türk'ün çığlığı uluslararası kamuoyunda hiçbir yankı bulmamaktadır. Unutmasınlar ki aziz milletimiz Soydaşlarımızın ırzına, namusuna, şerefine, hayat ve varlık haklarına kast etmeye cüret eden Ermenileri lanetle ve nefretle hatırlayacaktır. Bu vesile ile katledilen bütün soydaşlarımızı rahmetle anıyoruz" diye konuştu. - ÇORUM

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Hocalı Katliamı TBMM'de Soykırım Olarak Kabul Edilmeli - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement