Hokkadan Süzülen Harfler" Sanatseverlerle Buluştu - Son Dakika
Yerel

Hokkadan Süzülen Harfler" Sanatseverlerle Buluştu

Hokkadan Süzülen Harfler" Sanatseverlerle Buluştu

Hattat Selim Türkoğlu’nun “Hokkadan Süzülen Harfler” adlı sergisini Fikret Otyam Sanat Galerisi’nde Antalyalı sanatseverlerle buluştu.

18.09.2015 12:19
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Hattat Selim Türkoğlu'nun "Hokkadan Süzülen Harfler" adlı sergisini Fikret Otyam Sanat Galerisi'nde Antalyalı sanatseverlerle buluştu. Antalyalılar, Türkoğlu'nun eserlerini 11 Ekim Pazar gününe kadar ziyaret edebilecek.

Antalya Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı'nın düzenlediği Hattat Selim Türkoğlu'nun "Hokkadan Süzülen Harfler" adlı hat sanatı sergisi Demircileriçi Fikret Otyam Sanat Galerisi'nde açıldı. Açılışa Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanı Mitat Yolcu, Akdeniz Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yıldıray Özbek, akademisyenler ve sanatseverler katıldı.

ANADOLU'DA HEP VAROLAN SANAT

Serginin açılış konuşmasını yapan Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanı Mitat Yolcu, böyle özel bir sergiye ev sahipliği yapmaktan büyük mutluluk duyduklarını belirterek, "İlk kez geleneksel bir Türk-İslam Sanatı sergisi gerçekleştiriyoruz. Hat Sanatçısı Selim Türkoğlu, bu işe hayatını adamış, yıllarca emek vermiş ve bugün de hat sanatının ülkemizdeki en önemli temsilcilerinden biri. Hat sanatı yüzyıllar geçmesine rağmen Anadolu'da hep var olmuş, teknolojiye boyun eğmeden günümüzün en seçkin sanat dallarından biri olarak kültürümüzde yerini almıştır. Bu sergi inanıyorum ki Antalyalılardan büyük ilgi görecek. Aynı zamanda yurtdışından gelen misafirlerimizin de yoğun ilgi göstereceğinden şüphe duymuyorum" dedi.

KİMYASALSIZ TEK SANAT: HAT

Yurtiçinde ve yurtdışında pek çok kişisel sergi açmış olan ve hat sanatı konusunda konferans ve seminerler veren sanatçı Selim Türkoğlu ise "Hat sanatı matematiğin, geometrinin ve mühendisliğin ruhudur. Teknolojinin ve kimyasal malzemelerin kullanılmadığı belki de tek sanattır. Hat sanatının sürdürülmesi ve yeni gelen kuşağa aktarılması çok önemli" diye konuştu.

ANTALYALILAR 11 EKİM'E KADAR GEZEBİLECEK

Açılışın ardından Selim Türkoğlu'nun rehberliğinde sergiyi gezen Antalyalılar, eserleri yakından incelerken, eserlerin hikayelerini de sanatçı Türkoğlu'nun ağzından dinleme fırsatı buldu. "Hokkadan Süzülen Harfler" hat sanatı sergisi 11 Ekim 2015 tarihine kadar Antalyalı sanatseverlerin ziyaretine açık olacak. - ANTALYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Hokkadan Süzülen Harfler' Sanatseverlerle Buluştu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement