Hrü Rektörü Mutlu Çalışmaları Değerlendirdi - Son Dakika
Yerel

Hrü Rektörü Mutlu Çalışmaları Değerlendirdi

Harran Üniversitesi (HRÜ) Rektörü Prof. Dr. İbrahim Halil Mutlu, üniversitede yapılan çalışmaları değerlendirdi.

21.01.2015 17:28

Harran Üniversitesi (HRÜ) Rektörü Prof. Dr. İbrahim Halil Mutlu,  üniversitede yapılan çalışmaları değerlendirdi.

Mutlu, Osmanbey Yerleşkesi'nde düzenlediği basın toplantısında 8 yıllık görevi süresince yapılan çalışmalar hakkında gazetecilere bilgi verdi.

Mutlu, yaklaşık 23 yıl önce açılan üniversitenin her geçen gün geliştiğini söyledi. Üniversiteden son yıllarda fakülte sayınını artığını anlatan Mutlu, Şanlıurfa'nın sadece Halfeti ve Harran ilçelerinde yüksekokul bulunmadığını belirtti.

Üniversitenin yürüttüğü Ar-GE çalışmaları hakkında da bilgi veren Rektör Mutlu, şunları kaydetti:

"Teknoparkımızı bitirdik, amacı tarım alanında Ar-Ge çalışmaları yürütüp özellikle tohum alanında çalışma yapmak. GAP'ın başkenti Şanlıurfa tarım kenttir. Tarım alanında ürünleri üniversite tarafından araştırılması yapılmaktadır. Teknoparkımızın inşası tamamlandı, firmalarda geldi. Bu alanda büyük çalışmalar yapıyoruz. Akçakale' de büyük bir alanda tohumcularla birlikte işleteceğiz. Amaçımız Ar-Ge yapabilmek bu Ar-Ge ürünlerini de tüm Türkiye'ye ile paylaşacağız. 2007'de 84 olan AR-GE proje sayısı 402'ye çıktı. Projelere harcanan para miktarı ise 1 milyon 366 binden yaklaşık 6 milyona çıkarıldı. URAP Araştırma Laboratuvarının yaptığı araştırmaya göre Harran Üniversitesi, Türkiye sıralamasında 49'uncu. Güneş enerjisinde hiç söz sahibi değilken bugün Türkiye'de 3'üncü sıradayız."

Mutlu, 2007 yılında itibaren özellikle Osmanbey yerleşkesinde fiziki bakımında önemli gelişmeler yaşandığını die getirerek, şöyle devam etti:

"Görevi devraldığımızda bu kampüsün kaldırımları dahi yoktu, 2007'de sadece 3 fakülte ve öğrenci sayısı çok az olduğu için ana halterler yapılmıştı. Biz bunlara kaldırımları yaptığımız gibi bugün bisiklet yol dahi yapıldı. Yerleşke çarşımız yoktu, bugün itibarıyla PTT, banka  sosyal tesislerimizi ve yaşam merkezi yaptık. Öğrencilerimiz daha rahat ortamda eğitim yapma imkanına kavuştu."

Toplantının ardından Mutlu, gazetecilerle birlikte yerleşkeyi gezdi. - Şanlıurfa

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Hrü Rektörü Mutlu Çalışmaları Değerlendirdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement