HSYK'dan İki Kritik Karar! Bir İhraç, Bir Uzaklaştırma - Son Dakika
Güncel

HSYK'dan İki Kritik Karar! Bir İhraç, Bir Uzaklaştırma

HSYK, Hanefi Avcı soruşturmasındaki hukuksuzlukları nedeniyle savcı Adnan Çimen'i meslekten ihraç etti. Şanlıurfa Hakimi'ni ise attığı tweet'ler nedeniyle görevden uzaklaştırdı.

01.03.2016 12:23  Güncelleme: 13:00

Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK), savcı Adnan Çimen'i meslekten ihraç ederek, hakkında kovuşturma izni verdi. Kurul, Şanlıurfa Hakimi Kemal Karanfil'i de geçici olarak görevden uzaklaştırdı.

HANEFİ AVCI SUÇ DUYURUDA BULUNDU, SAVCI ÇİMEN İHRAÇ EDİLDİ

HSYK 2. Dairesi, daha önce açığa aldığı savcı Adnan Çimen hakkındaki dosyayı görüştü. Daire, eski emniyet müdürü Hanefi Avcı'nın, "Devrimci karargah terör örgütü" soruşturmasında yasa dışı dinlenildiği gerekçesiyle yaptığı suç duyurusu kapsamında yürütülen soruşturmadaki hukuksuzlukları nedeniyle Çimen'in ihracına karar verdi.


HSYK tarafından açığa alınan ve hakkında yurt dışına çıkış yasağı konulan savcı Adnan Çimen'in Atatürk Havalimanı'ndan çıkışına izin verilmemiş, pasaportuna el konulmuştu.

DAVA AÇILACAK, YARGILANACAK

Çimen, zaten Selam-Tevhid dosyası kapsamında HSYK tarafından yürütülen soruşturma kapsamında açıkta bulunuyordu. Adnan Çimen hakkında ayrıca kovuşturma izni verildi. Çimen, hakkında kovuşturma izni kararı verilmesi sebebiyle dava açılacak ve yargılanacak.

KARAR 69. MADDE KAPSAMINDA ALINDI

İhraç kararı, Hakimler ve Savcılar Kanunu'nun 69. Maddesi'nin son fıkrasına göre alındı. Kanun'un 69. Maddesi, "Disiplin cezasının uygulanmasını gerektiren fiil suç teşkil etmese ve hükümlülüğü gerektirmese bile mesleğin şeref ve onurunu ve memuriyet nüfuz ve itibarını bozacak nitelikte görüldüğü takdirde de meslekten çıkarma cezası verilir" hükmünü içeriyor.

TWEET ATAN HAKİME SORUŞTURMA

Bu arada, HSYK 2. Dairesi, sosyal paylaşım sitesi Twitter hesabından attığı tweetler nedeniyle hakkında soruşturma açılan Şanlıurfa Hakimi Kemal Karanfil'i de tedbiren görevden uzaklaştırdı.


Karanfil, "Hakkında soruşturma yapılan hakim ve savcının göreve devamının, yargı erkinin nüfuz ve itibarına zarar vereceğine kanaat getirilirse, Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulunca geçici bir tedbir olarak görevden uzaklaştırılmasına karar verilebileceği" hükmünü içeren Hakimler ve Savcılar Kanunu'nun 77. Maddesi gereğince görevden uzaklaştırıldı.

HSYK\'dan İki Kritik Karar! Bir İhraç, Bir Uzaklaştırma
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel HSYK'dan İki Kritik Karar! Bir İhraç, Bir Uzaklaştırma - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (2)

  • Milletin Görüşü: Sarayın emir ve talimatlarıyla yapın bakalım Sizde kendinize Hakim - Savcı mı diyorsunuz? Sizler olsanız ancak ve ancak Sarayın kuklası olursunuz. Ama unutmayın yaptığınız bu hukuksuzlukların hesabı, gün gelecek tek tek sorulacak 15 14 Yanıtla
  • ANTİ AKP: CUMHURİYETİ DEMOKRASİYİ ATATÜRK İLKE VE İNKILAPLARINI ENKAZ OLARAK GÖREN AKP ZİHNİYETİ SİVİL DARBE YAPARAK CUMHURİYET SİSTEMİNİ BERTARAF ETME ADINA TEK ADAMLIK BAŞKANLIK CUNTACILIK OLİGARŞİ DİN ADINA SAHTE MEHDİLİK SAHTE HİLAFET VE SAHTE HALİFELİK DÜZENİ ALLAH İLE KANDIRMA ADINA MEMLEKETİ DAHA DA BİTAP VE HARAP EDEREK İNSANLARI OCUSUN BUCUSUN DEYİP BÖLEREK KUTUPLAŞTIRMAK SURETİYLE TÜRKİYE CUMHURİYETİNİ ÜÇÜNCÜ DÜNYA ÜLKESİNDEN DAHA BETER BİR DURUMA SOKMAK ADINA BİAT EDEREK YEMİN İÇMİŞLERDİR... 0 0 Yanıtla

Advertisement