Hükümlüler Cezalarını Çalışarak Çekiyor - Son Dakika
Yerel

Hükümlüler Cezalarını Çalışarak Çekiyor

Hükümlüler Cezalarını Çalışarak Çekiyor

Denetimde serbestlikten yararlanan 76 hükümlü, Bayraklı Belediyesi’nin çeşitli birimlerinde çalışarak cezalarını çekiyor.

24.08.2015 11:14
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Denetimde serbestlikten yararlanan 76 hükümlü, Bayraklı Belediyesi'nin çeşitli birimlerinde çalışarak cezalarını çekiyor.

Bayraklı Belediyesi ile İzmir Denetimli Serbestlik Müdürlüğü arasında imzalanan denetimli serbestlik protokolü çerçevesinde 76 hükümlü, Bayraklı Belediyesi'nde çalışmaya başladı. Hükümlüler, İzmir Denetimli Serbestlik Müdürlüğü tarafından her kişinin cezasına göre ayarlanan gün ve saat kadar çeşitli birimlerde çalıştırılırken, mahkumlara erzak yardımının yanı sıra bir defalık bin TL'de yardım yapıldı. Hafta içi beş gün Sosyal Hizmetler Müdürlüğü ve Park ve Bahçeler Müdürlüğünde görev alan hükümlülerin ailelerinin eksikleri de, Bayraklı Belediyesi tarafından tespit edilerek destek veriliyor.

Hükümlülerden 25 yaşındaki Y.S.Y, her gün belediyede çalıştığını ifade ederek, "Yaptığım bir hatadan dolayı ceza aldım. Denetimli Serbestlik Yasası'ndan yararlandım. Her gün belediyeye gelip çalışıyorum. Cezamı burada tamamlayıp normal hayatıma devam etmek istiyorum. Geleceğe umutla bakıyorum" dedi.

59 yaşındaki A.A ise, şöyle konuştu:

"Cezaevinde dört duvar arasında olmak çok kötü. Bu şekilde cezamı çekiyorum. Mesai bitiminde evime gidiyorum. Umarım her şey daha iyi olur."

Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ, 76 hükümlünün belediyede denetimli serbestlik yasası çerçevesinde çalıştıklarını belirterek, "Hükümlü arkadaşlarımız cezalarını belediyemizde çalışarak çekiyor. Bu arkadaşlarımız park bahçeler ve sosyal hizmetler müdürlüklerinde çeşitli işlerde görev alıyorlar. Hükümlülerimizi topluma kazandırmak için üzerimize düşen görevi yerine getiriyoruz. Umarım bir daha düştükleri yanlışa dönmezler" dedi. - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Hükümlüler Cezalarını Çalışarak Çekiyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement