Hüseyin Çelik'ten Risale-i Nur Açıklaması - Son Dakika
Güncel

Hüseyin Çelik'ten Risale-i Nur Açıklaması

Hüseyin Çelik\'ten Risale-i Nur Açıklaması

Ak Partili Hüseyin Çelik, Risale-i Nur kitaplarının basımı için bandrol verilmemesi konusunda açıklama yaptı.

15.04.2014 09:19  Güncelleme: 09:58

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Hüseyin Çelik, Kültür Bakanlığı tarafından Bedüzzaman Said Nursi tarafından yazılan Risale-i Nur kitaplarına bandrol verilmemesi konusunda Twitter'dan açıklama yaptı. Çelik, eserlere "telif hakları" nedeniyle bandrol verilmediğini belirterek, maddeler hallinde şunları yazdı;

1) Risale-i Nur Külliyatı ile ilgili bandrol meselesini Kültür ve Turizm Bakanı'mız ile görüştüm. Konunun özeti şudur:

2) Eserlerle ilgili Kanun gereği Üstadın vefatından itibaren 70 yıl "Koruma "var.Yani üstadın vekillerinin dışında eserleri kimse basamaz.

3) Üstadın vekil tayin ettiği bazı talebeleri, yapılan izinsiz sadeleştirme ve baskılar üzerine mahkemeye başvurmuşlardır.

4) Mahkeme sonucu varislik ve vekillik meselesi netleşecek ve onların muvafakatı ile kim isterse eserleri basabilecektir.

5) Bugüne kadar birçok yayınevi "Koruma yoktur" beyanıyla eserleri basmıştır.Koruma bulunan bir eseri "koruma yoktur" diyerek basmak suçtur.

6) İşaretü'l İ'cazı basan bir iktidar, Risale-i Nurların neşrine mani değil aksine müzahir olur.Konuyu bilmeden yapılan tenkit haksızlıktır.

KARARA TEPKİ VAR

Said Nursi′nin kardeşi Abdülmecit Ünlükul′un torunu olan Seyda Ünlükul Kültür Bakanlığının yaptığı açıklamanın gerçeği yansıtmadığını belirterek, Bakanlığa gerçek hak sahiplerinin kendileri olduğunu, Risale-i Nur′un neşrinin durdurulması gibi bir talep ve müracaatlarının olmadığını bildiren bir dilekçe verdi.

BANDROL TALEPLERİ KARŞILANMALI

Bakanlığın ve Said Yüce′nin aksi yöndeki açıklamalarının kamuoyunda yanlış algı oluşturma amaçlı yapıldığını belirten Ünlükul, bu dilekçe ile bu algıyı bertaraf etmek istediklerini, isteyenin risaleleri neşretmesine imkân tanınması ve  âdil bir düzenleme yapılana kadar bandrol taleplerinin karşılanması gerektiğini söyledi.

Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Güncel Hüseyin Çelik'ten Risale-i Nur Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (3)

  • Can: Hüseyin Çelik onu bunu boşver de Drogba gidecek mi kalacak mı ondan haber ver 12 7 Yanıtla
  • Nurettin: Böyle mübarek eserleri bile siyasete alet ediyorsunuz, seçimden evvel miting meydanlarında başbakanın bu nurlu eserleri nasıl malzeme yaptığını gördüm de onun yerine ben utandım. Bunu yapacağınıza o güzel ve kudsi tefsirleri arada sırada bile olsa okuyun da biraz feyiz alın, hiç olmazsa koca ülkeyi kişisel menfaatleriniz için böyle fitne ve gerginliklere sokmazsınız... 13 2 Yanıtla
  • mhmt: zeka kıtı oo kıtaplar onun degıl kı oo saidi nursının adamı degıl dergahtan kovulmuş biri bu adamı zaaten tanımaz nur cematı bılmeden şov yapıyorlar bakın bu nur cematı 2 kola ayrılır asıl nur cematı bunlardır bu adam provakatör saidi nur sıyle alakası yok..tayyıbın adamıydı beyfendılerı bunu sıldı tayyıp tek kaldı buuu 5 0 Yanıtla

Advertisement