Hüseyin Turgut Eğitim Merkezi'nde Mezuniyet Coşkusu - Son Dakika
Yerel

Hüseyin Turgut Eğitim Merkezi'nde Mezuniyet Coşkusu

Hüseyin Turgut Eğitim Merkezi\'nde Mezuniyet Coşkusu

Adalet Bakanlığı Hüseyin Turgut Eğitim Merkezi’nde 3 aylık eğitimlerini tamamlayan 220 İnfaz Koruma Öğrencisi eğitimlerini başarı ile bitirerek mezun oldu.

16.01.2015 11:30
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Adalet Bakanlığı Hüseyin Turgut Eğitim Merkezi'nde 3 aylık eğitimlerini tamamlayan 220 İnfaz Koruma Öğrencisi eğitimlerini başarı ile bitirerek mezun oldu.

301'NCİ MEZUNLARINI VERDİ

Hüseyin Turgut Eğitim Merkezi'nde 301'nci dönemde eğitimlerini başarı ile tamamlayan 220 öğrenci mezun oldu. Atatürk Üniversitesi Oditoryum Salonunda düzenlenen mezuniyet törenine Adalet Komisyonu Başkanı Hüseyin Öztürk,, Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Çiçekli, 1. İdare Mahkemesi Başkanı Kemalettin Özdemir, Milli Eğitim Müdürü Yüksel Arslan, 1. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Saim Köroğlu, Cezaevi Savcısı Volkan Kavukçu, hakimler, savcılar ve öğrenciler katıldı.

"CUMHURİYET ANAYASASINA, BAYRAĞINIZA BAĞLI KALIN"

Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu'nun son kararnamesi ile Erzurum Bölge Adliye Mahkemesi Cumhuriyet Başsavcı olan Hüseyin Turgut Eğitim Merkezi Başkanı Hakim Ünal Bingül, öğrencilerine son dakikada yayımlanan HSYK kararnamesi ile veda etti.

Mezun olan öğrencilerin cezaevlerinde staj gördükten sonra başlayacaklarını bildirdi. Hakim Ünal Bingül, öğrencilere, "Vatanını en çok seven, en çok çalışandır. Bunu unutmayın. Bu kürsüden benim Hüseyin Turgut Merkezi Başkanı olarak son tören konuşmam olacak. Biraz önce yayımlanan kararname ile Erzurum Bölge Adliye Mahkemesi Cumhuriyet Başsavcısı olarak görevlendirildim. Hüseyin Turgut Eğitim Merkezi'nde elimden gelen en iyisini yapmaya çalıştım. Sizin gibi pırıl, pırıl, vatana, millete, devlete, faydalı bireyler olarak yetiştirmeyi hedefledik. Sizler devlet memuru olmanın ayrıcalığını yaşayacaksınız. Dolayısıyla daima buna uygun olarak hareket edeceksiniz. Türkiye Cumhuriyeti Anayasamıza bağlı olarak kanun, tüzük ve yönetmeliklerden harfiyen ayrılmadan eşit ve tarafsız olarak görev yapacaksınız. Kesinlikle devlet hiyerarşisinde bulunmayan hiçbir gruptan hiçbir kimseden babanız dahi olsa emir ve talimat almayacaksınız. Devletimizin atadığı yetkili amirlerinizin emirlerini yerine getireceksiniz. Egemenlik kayıtsız şartsız millete aittir. Bizler büyük Türk Milletinin görevindeyiz. O nedenle taşıdığınız bu üniforma Büyük Türkiye Cumhuriyetini temsilen bu üniformaya laik olacaksınız. Bu konuda ben sizlerin elinizden geleceğini başarı ile yapacağınızdan eminim. Allah yolunuzu ve bahtınızı açık etsin. Hakkınızı helal ediniz" dedi.

BAŞSAVCI ÇİÇEKLİ,"YÖNETMELİK DIŞINDA ASLA HAREKET ETMEYİN"

Törende bir konuşma yapan Erzurum Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Çiçekli ise, Hüseyin Turgut Eğitim Merkezi'nin eğitim anlamında önemli bir kurum olduğunu ifade ederek,"Eğitim Merkezleri bizim için çok önemli kurumlardır. Elimizden geldiği kadarıyla hukuk bilinci içerisinde devlet hiyerarşisizi içerisinde görevlerimizi layık ile yapmaya çalıştık. Devlet memurları kanun, tüzük ve yönetmelik dışında asla hareket etmemelidir. Hiyerarşik yapı içerisinde neyi emrediyorsa, hepimiz devletin en üst kademesinden en alt kademesine bu şekilde hareket etmemiz gerekir. İnfaz Koruma Memurları olarak sizlerin bu şekilde görev yapmanızı tavsiye ediyorum. Yeni görev yerlerinizde başarılar diliyor, yolunuz ve bahtınız açık olsun" dedi.

'YASALARA VE KANUNLARA UYARAK İŞLEM YAPIN"

Törene katılan Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen ise, birlik ve beraberlik içerisinde insan haklarına saygılı bir şekilde devlet memurluğu görevini yerine getirilmesini belirterek, "Sevgili gençler, sınava girerek eğitim merkezinde eğitimlerinizi tamamlayarak şimdi de görev yerlerinize dağıtım olacaksınız. Allah bahtınızı, yolunuzu açık etsin. Ben şunu ifade etmek istiyorum. Mutlaka devletlerin belli bir hiyerarşisi vardır. Bu kanun ve yasalarla, kanunlara uygun işlem yapmak hepimizin birinci derecede vazifesidir.İnsanlarımızı cezaevlerinde sizlerin denetiminde bir mahkumiyet yaşayacaklar. Tabii ki as olan imkanlarımızı burada tutarak eğiterek tekrar bu kardeşlerimizi topluma kazandırmamız sizlerin vereceği eğitiminden geçecektir. İnsan haklarına saygılı, kanunlarımıza uygun bir şekilde davranır iyi bir vatandaşlık konumuna getirebilirsek, devletimizi ve milletimizi yüceltme yolunda gayret edersek o zaman ne mutlu bizlere diyorum. Bu nedenle bu ülkenin bir evladı olarak hepimizin bu vatana borcu var. Bu ülke kolay kurulmadı. Bize kolay emanet edilmedi. Bu güzel vatana hepimizin vefa borcu var. Bu duygularla yeni yaşamınızda başarılar diliyorum" dedi.

TİYATRO GÖSTERİSİ BÜYÜK ALKIŞ ALDI

Törende mezun olan infaz koruma öğrencilerinin hazırladığı "Erzurum Kongresi ve Atatürk" konulu tiyatro gösterimi büyük alkış aldı. Daha sonra, halk müziği konseri verildi.

Törenden sonra, Başkan Ünal Bingül tarafından Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen'e plaket verildi. - ERZURUM

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Hüseyin Turgut Eğitim Merkezi'nde Mezuniyet Coşkusu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement