İçişleri Bakanı Altınok Açıklaması - Son Dakika
Güncel

İçişleri Bakanı Altınok Açıklaması

İçişleri Bakanı Selami Altınok, seçim güvenliği toplantılarının altıncısının yarın yapılacağını belirterek, "Seçim güvenlik toplantısı yapıyoruz, tartışıyoruz, 'planlamaları nasıl yapmak lazım' diye güvenlik boyutuyla seçimi değerlendiriyoruz.

01.10.2015 18:37

İçişleri Bakanı Selami Altınok, seçim güvenliği toplantılarının altıncısının yarın yapılacağını belirterek, "Seçim güvenlik toplantısı yapıyoruz, tartışıyoruz, 'planlamaları nasıl yapmak lazım' diye güvenlik boyutuyla seçimi değerlendiriyoruz. Yarın onu değerlendireceğiz" dedi.

Altınok, TBMM'de gazetecilerin sorularını yanıtladı. Seçim güvenliği toplantılarına ilişkin soruya Altınok,  "Biz bunu devamlı yapıyoruz. 7 bölgede yapmayı planlamıştık. Bunların 5 tanesini bitirdik, yarın da altıncısını bitireceğiz" yanıtını verdi.

Yarın yapılacak toplantıya 25 civarında valinin, alay komutanı ve emniyet müdürleriyle katılacaklarını açıklayan Altınok, "En son Antep'te yapacağız ve tamamlayacağız. Seçim güvenlik toplantısı yapıyoruz, tartışıyoruz, planlamaları nasıl yapmak lazım diye güvenlik boyutuyla seçimi değerlendiriyoruz. Yarın onu değerlendireceğiz" diye konuştu.

Sorumlular kimlerse gereği kesinlikle yapılacaktır

"Ankara'da meydana gelen trafik kazasına ilişkin adli ve idari soruşturma yapılacak mı?" şeklindeki soruya da Bakan Altınok, "Mutlaka olacak tabi, 11 insanımız can verdi, hepsine Allah'tan rahmet diliyorum. Çok feci ve elim bir kaza. Sorumlular kimlerse gereği kesinlikle yapılacaktır" değerlendirmesinde bulundu.

Kazanın nedeni ile ilgili araştırmanın sürdüğünü vurgulayan Altınok, kazada 11 kişinin hayatını kaybettiğini, altısının da yaralandığını belirterek, "Bir kısmı bunların Hacettepe'de bir kısmı da Numune'de. Çok feci görüntüleri izledim insanın içi acıyor, Allah rahmet eylesin" dedi.

Çağrı üzerine koruması var

Evinin önünde darbedilen gazeteci Ahmet Hakan Coşkun'un koruma talebiyle ilgili soruyu ise İçişleri Bakanı Altınok şöyle yanıtladı:

"Ahmet Hakan'ın koruma talebiyle alakalı 2007 yılında bir yakın koruma tahsis edilmiş. 2008 yılında çağrı üzerine korumaya çevrilmiş. Normalde bizde koruma tedbirleri üç türlüdür. Özel koruma, yakın koruma ve çağrı üzerine koruma. Ahmet Hakan'ın çağrı üzerine koruması var, talep ettiği zaman çağrı üzerine İstanbul Emniyeti koruma verirdi. Çağrı üzerine korumanın dışında ayın 15'inde 'yakın korumaya tekrar dönsün' diye talebi var. Onunla ilgili değerlendirme, prosedür devam etmiş, iki gün önce karar çıkmış ama prosedürden kaynaklanan bir gecikme olmuş. Geçmiş olsun diyorum Ahmet Hakan'a. Hiçbir basın mensubuna bu olayın yapılmasını tasvip etmemiz mümkün değil. Failler elde, faillerle ilgili de İstanbul Emniyeti adli süreci başlattı devam ediyor."

Ahmet Hakan Coşkun'un yakın koruma talebine İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nden olumlu karar çıktığını ifade eden Altınok, şu bilgileri verdi:

"Süreç, prosedür devam ediyormuş, tebligat boyutu devam ediyormuş. Ben İstanbul'da yaptığım için bu işleri biliyorum, on - on beş günlük süreç oluyor zaman zaman. Geçmiş olsun diliyorum ama çağrı üzerine koruma kararı vardı, talep etmiş olsaydı İstanbul Emniyeti zannediyorum kendisine çağrı üzerine koruma verirdi diye düşünüyorum."

Coşkun'a saldıran faillerin bir parti üyesi olup olmadığına ilişkin soru üzerine Altınok, "Bana gelen öyle bir şey söz konusu değil. Dört tane fail elde, onunla ilgili İstanbul Valiliği bir açıklama yaptı zannediyorum, o açıklamadaki görüşten başka şu anda söyleyecek bir şey yok" dedi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel İçişleri Bakanı Altınok Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement