38 Şehit Verdiğimiz Beşiktaş Saldırısının Detayları Ortaya Çıktı - Son Dakika
Güncel

38 Şehit Verdiğimiz Beşiktaş Saldırısının Detayları Ortaya Çıktı

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Beşiktaş'ta düzenlenen iki terör saldırısı arasında 45 saniye olduğunu ve canlı bombanın kendisini polislerin ortasında patlattığını söyledi.

11.12.2016 04:34  Güncelleme: 11:43

İstanbul Beşiktaş'ta Vodafone Arena yakınında ve Maçka parkında düzenlenen terör saldırılarıyla ilgili İçişleri Bakanı Süleyman Soylu detay bilgiler verdi.

İLK SALDIRI BELEŞTEPE'DE BOMBALI ARAÇLA DÜZENLENDİ

Soylu'nun verdiği bilgilere göre, ilk patlama Vodafone Arena'nın kuzey bölgesinde yer alan Beleştepe'de el yapımı bomba düzeneklenen bir bombalı aracın saat 22.29'da infilak ettirilmesiyle gerçekleşti.

2'NCİ BOMBA 45 SANİYE SONRA İNFİLAK ETTİ

Birinci patlamanın ardından Maçka Parkı'ndaki polisler şüphelendikleri canlı bombaya karşı tertibat aldı. 45 saniye geçmesinin ardından Maçka Parkı'nda canlı bomba kendisini infilak ettirdi.

Soylu saldırının detaylarına ilişkin şu bilgileri verdi:

"Beşiktaş- Bursaspor maçının hemen akabinde Bursaspor taraftarı tahliye olduktan sonra çevik kuvvet ekiplerimizin toplanma yerinde, saat 22.29'da el düzenekli olduğunu değerlendirdiğimiz bomba yüklü bir araç, el düzenek vasıtasıyla patlatılıyor ve olay yerinde şehitlerimiz ve yaralılarımız oluyor.

"POLİSLER FARK ETTİ, CANLI BOMBA KENDİNİ PATLATTI"

Aynı dakikalarda 45 saniye sonra Maçka Parkı'nda yine bağlantılı olduğunu düşündüğümüz bir başka canlı bomba polisler tarafından fark ediliyor. Etrafı tertibat alınıyor, araç patlatıldıktan hemen sonra o da kendisini tertibat alan polislerin hemen ortasında patlatıyor."


38 Şehit Verdiğimiz Beşiktaş Saldırısının Detayları Ortaya Çıktı

Son Dakika Güncel 38 Şehit Verdiğimiz Beşiktaş Saldırısının Detayları Ortaya Çıktı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement