İçme Suyuna İlgi Artıyor - Son Dakika
Yerel

İçme Suyuna İlgi Artıyor

İçme Suyuna İlgi Artıyor

Batman'ın Sason İlçesinde bulunan içme suyu, vatandaşların ilgisini çekmeye devam ediyor.

12.10.2014 16:28  Güncelleme: 09:13
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Sason'da Yolüstü köyünde bulunan İçmesuyu, çevre illerden gelen ziyaretçilerin akınına uğruyor. Böbreklerinde taş olan hastalar, suyu içerek taşın düştüğüne inanıyor.

Ziyaretçiler, köyde kurulan geçici barınaklarda, hastalıklarına şifa arıyorlar. Maden suyu olarak da kullanılan suyun şifalı olabilmesi için çeşmenin başında minarelerinin kaybolmaması için hemen içilmesi gerekiyor. Aynı zamanda depolanması durumunda da şifalı olma özelliğini kaybediyor. Bu nedenle ziyaretçilerin köyde en az bir hafta kalıp çeşme başında içme suyundan içmeleri gerekiyor.

Köylüler ve ziyaretçiler, içme suyunun şifalı olduğunu ve bu nedenle çoluk çocuk herkesin içtiğini, fakat özellikle böbrek taşının düşmesine yardımcı olduğunu ve birçok kişinin bu şekilde iyileştiğini belirtiyorlar.
Özellikle Batman ve Diyarbakır çevresinden gelen ziyaretçiler, yaşam koşularının burada zor olduğunu belirterek kendi imkanlarıyla sorunlara çözüm bulduklarını belirtiyor. Böyle bir turizm potansiyeline sahip ilçenin bu potansiyelini değerlendirememesi en önemli sorunlardan biri. Bölgede turizm açısından kalıcı tesisleşme ve tanıtımların yapılmasına bu sorunları ortadan kaldıracak ve buna bağlı olarak turizm potansiyeli artacak.

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Yerel İçme Suyuna İlgi Artıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement