Ifn Roadshow 2014, İstanbul'da Gerçekleştirildi - Son Dakika
Ekonomi

Ifn Roadshow 2014, İstanbul'da Gerçekleştirildi

Islamic Finance News Turkey Roadshow'da, faizsiz bankacılık ve finansman konularında Türkiye ve dünyadaki son gelişmeler ele alındı.

06.11.2014 17:42
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Islamic Finance News (IFN) Turkey Roadshow, Borsa İstanbul ve Boğaziçi Üniversitesi Finans Uygulama ve Araştırma Merkezi (CARF) iş birliğiyle İstanbul'da gerçekleştirildi.

Borsa İstanbul açıklamasına göre, ilki 2009 yılında yapılan IFN Roadshow, bu yıl İstanbul'da altıncı kez düzenlendi. Açılış konuşmalarını Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) Başkan Yardımcısı Tevfik Kınık ve Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Başkan Yardımcısı Murat Çetinkaya'nın gerçekleştirdiği konferansta, faizsiz bankacılık ve finansman konularında Türkiye ve dünyadaki son gelişmeler derinlemesine ele alındı.

Açılışın ardından King&Spalding Orta Doğu Ofisi Yönetici Ortağı Cevad Ali moderatörlüğünde düzenlenen "Türkiye'nin İslami Finans Sektöründeki Gelişim Süreci" paneline, Türkiye Finans Üst Yöneticisi (CEO) ve Türkiye Katılım Bankaları Birliği Başkanı Derya Gürerk, Birleşik Arap Emirlikleri Moody's Yatırımcı Servisi Küresel Başkanı Halid Howladar, TCMB Banka Meclisi Üyesi Prof. Dr. Necdet Şensoy, Aktif Bank Üst Yöneticisi (CEO) Önder Halis Demir konuşmacı olarak katıldı.

PriceWaterhouse Coopers Kurumsal Finansman Direktörü Aykut Taşel'in moderatörlüğünde "Türkiye'de Sukuk, Altyapı ve Proje Finansmanı" konulu panelde ise Dentons Ortağı Alex Roussos, HSBC Borç ve Anapara Finansmanı Ortak Direktörü Eda Tanyel Topçu, Teleferik Holding Yönetim Kurulu Üyesi Gökhan Cumbul, Tera Menkul Değerler Yönetim Kurulu Üyesi ve Yönetici Ortağı Dr. Serdar Sümer ile CIMB Orta Doğu Yatırım Bankacılığı Danışmanlığı Başkanı Tanweer Buhari de birer konuşma yaptı.

FWU Global Takaful Solution Üst Yöneticisi (CEO) Yardımcısı Sohail Jaffer'in moderatörlüğünde "Türkiye Yatırım Haritası: 2015 için Stratejiler ve Eğilimler" başlıklı paneline ise Khalij İslamic Üst Yöneticisi (CEO) ve Yönetici Ortağı Asım Khan, BMD Securities Başkan Yardımcısı Avşar Sungurlu, Ashmore Türkiye Yönetim Kurulu Başkanı ve Üst Yöneticisi (CEO) Didem Gordon, IDB Group Özel Sektörün Gelişimi için İslam Şirketi Danışmanlık Hizmeti ve Varlık Yönetimi Başkanı Farid Masood, AZ Global Üst Yöneticisi (CEO) Giorgio Medda ve DDCAP Kıdemli Yöneticisi Victoria Clark katıldı.

- Günün ikinci yarısında Yuvarlak Masa Toplantıları gerçekleştirildi

Yuvarlak Masa toplantılarının gerçekleştirildiği günün ikinci yarısında ilk toplantı, King&Spalding Ortağı Rizwan Kanji'nin moderatörlüğünde "Yılın Önde Gelen Sukuk İhraçları Üzerine Tartışma" başlığıyla düzenlendi.

Toplantıya QInvest Yatırım Bankası Yönetici Ortağı Hani İbrahim, Yeğin Çiftçi Avukatlık Bürosu Hukuk Müşaviri Müfit Arapoğlu, Kuveyt Türk Yatırım Bankacılığı Başkan Yardımcısı Mustafa Begün, HSBC Amanah Borç Piyasaları Ortak Direktörü Raja Amir Shah Raja Azwa, Türkiye Finans Başkan Yardımcısı ve Finansal Kurumlar Başkanı Sami Bozdağ ile Paksoy Hukuk Müşaviri Sera Somay katıldı.

Günün son toplantısı ise PriceWaterhouse Coopers Ortağı Ersun Bayraktaroğlu'nun moderatörlüğünde, Cushman&Wakefield Direktörü ve Sermaye Piyasaları Başkanı Didem Erendil, YDA Group Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Arslan, Deloitte Ortağı Özkan Yıldırım ve Kiler Holding Group CFO'su ve Kiler Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Yönetim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Rasim Kaan Aytoğu'nun katılımıyla "Türkiye Gayrimenkul Sektörü" başlığıyla gerçekleştirildi. - İstanbul

Kaynak: AA

Son Dakika Ekonomi Ifn Roadshow 2014, İstanbul'da Gerçekleştirildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Dardanel, Çanakkale'de Hatıra Ormanı Oluşturdu
    13:18 Dardanel, Çanakkale'de Hatıra Ormanı Oluşturdu

    Dardanel, Çanakkale Orman Bölge Müdürlüğü ile yaptığı protokol kapsamında, Kalabaklı ve Çanakalan köylerinde 10 bin kızılçam fidanıyla 'Dardanel 40. Yıl Hatıra Ormanı' oluşturdu. Şirketin yönetim kurulu başkanı Niyazi Önen, törende yaptığı konuşmada, Dardanel'in 40 yıldır üretim yaparak Türkiye'nin ekonomisine katkı sağladığını belirtti. Çanakkale Valisi İlhami Aktaş da Dardanel'in önemli bir marka olduğunu vurgulayarak, aileye teşekkür etti.

  • BIST 100 Endeksi İlk Yarıda Yükseldi
    13:15 BIST 100 Endeksi İlk Yarıda Yükseldi

    Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi, günün ilk yarısında yüzde 1,54 değer kazanarak 8.852,28 puana çıktı. Bankacılık endeksi yüzde 3,13, holding endeksi yüzde 1,32 değer kazandı. Sektör endeksleri arasında en fazla kazandıran yüzde 5,28 ile bilişim, en çok kaybettiren ise yüzde 5,06 ile spor oldu. Küresel piyasalarda, Japonya Merkez Bankası'nın (BoJ) negatif faiz dönemine son vermesiyle fiyatlamalar zorlaşmaya devam ederken, yarın ABD Merkez Bankası'nın (Fed) açıklayacağı para politikası kararları öncesi yoğun makroekonomik veri takvimi yatırımcıların odağında bulunuyor.

  • Adıyaman'da deprem sonrası sigortalı çalışan sayısı arttı
    13:03 Adıyaman'da deprem sonrası sigortalı çalışan sayısı arttı

    Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, Adıyaman'da deprem öncesi 73 bin olan sigortalı çalışan sayısının depremde 34 bine düştüğünü, şimdi ise 82 bine yükseldiğini kaydetti. Bakan Işıkhan, depremden en çok etkilenen illerden birisi olan Adıyaman'da yaraların hızla sarıldığını ve kentin ayağa kalktığını vurguladı.

  • Karadeniz'de Bereketli Balık Sezonu: Fiyatlar Düşük, Talep Az
    12:57 Karadeniz'de Bereketli Balık Sezonu: Fiyatlar Düşük, Talep Az

    Karadeniz'de sezonun en bereketli dönemi yaşanırken, balık fiyatlarının Ramazan öncesine göre daha ucuz olmasına rağmen vatandaşların balığa ilgisi azaldı. Balıkçılar, istavritin kilosunun 40-50 TL olduğunu belirtirken, satışların durgun olduğunu ve balığın tercih edilmediğini ifade etti.

  • Mezitli Belediyesi, Küçük Sanayi Esnafını Bir Araya Getirmek İçin İmar Planları Hazırladı
    12:54 Mezitli Belediyesi, Küçük Sanayi Esnafını Bir Araya Getirmek İçin İmar Planları Hazırladı

    Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan, ilçe geneline dağılmış olan küçük sanayi esnafını sektörel bazda ortak çalışma alanlarında bir araya getirmek amacıyla yeni imar planları hazırladıklarını belirtti.

  • Depremler nedeniyle işten çıkarılan işçi kıdem tazminatı kazandı
    12:33 Depremler nedeniyle işten çıkarılan işçi kıdem tazminatı kazandı

    Gaziantep'te yaşanan depremler nedeniyle işine 3 gün gidemeyen ve kıdem tazminatı ödenmeden işten çıkarılan bir işçi, hukuk mücadelesi sonucunda kazandı. İşçinin evinde hasar tespit çalışmalarının yapılmadığı ve ulaşım imkanının kısıtlı olduğu belirlendi. Mahkeme, işçinin işe gidememesinin mücbir sebep olduğunu ve iş akdinin haksız yere sonlandırıldığını kabul ederek, işçinin kıdem tazminatını ödenmesine hükmetti.

  • Gebze'de Ramazan ayında ekmek fırınları denetleniyor
    12:26 Gebze'de Ramazan ayında ekmek fırınları denetleniyor

    Gebze Belediyesi Zabıta Müdürlüğüne bağlı ekipler, Ramazan ayında ilçe genelinde üretim yapan ekmek fırınlarını denetliyor. Denetimlerde hijyen kuralları, fiyat tarifesi ve ekmek gramajı gibi konular inceleniyor.


Advertisement