İğneada'ya Kurulması Planlanan Nükleer Santral - Son Dakika
Yerel

İğneada'ya Kurulması Planlanan Nükleer Santral

Trakya Kent Konseyleri Birliği ve Trakya Platformu'na üye katılımcılar, İğneada'ya kurulması planlanan nükleer santrali protesto etti.

15.11.2015 13:23
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Trakya Kent Konseyleri Birliği ve Trakya Platformu'na üye katılımcılar, İğneada'ya kurulması planlanan nükleer santrali protesto etti.

Demirköy ilçesine bağlı İğneada beldesinin girişinde toplanan grup, "Nükleer santral istemiyoruz, çocuklarımızın ölmesine izin vermeyeceğiz" şeklinde sloganlar atarak, ellerinde "Nükleere hayır, nükleer ve termik santral ölüm getirir" yazılı pankart ve dövizlerle merkeze yürüdü.

Grupla nükleer santral isteyen belde sakinleri arasında sözlü tartışma çıktı. Belde sakinlerinden birinin balta göstermesi üzerine büyüyen tartışma, jandarma ekiplerinin müdahalesiyle sona erdi.

Trakya Platformu adına konuşan avukat Bülent Kaçar, İğneada'ya nükleer santral yapılmasını istemediklerini söyledi.

Santralin bölge halkının sağlığına zarar vereceğini ve doğada büyük tahribat oluşturacağını ileri süren Kaçar, santralin kurulmaması için hukuki zeminde de haklarını arayacaklarını ifade etti.

Trakya Platformu üyesi Muzaffer Eskioca da bölgenin önemli bir merkez olduğunu ve santral kurulma planlarının doğru olmadığını savundu.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel İğneada'ya Kurulması Planlanan Nükleer Santral - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement