İhh'dan Suriyelilere Acil Yardım Eğitimi - Son Dakika
Yerel

İhh'dan Suriyelilere Acil Yardım Eğitimi

Suriyelilere İnsan Hak ve Hürriyetleri İnsani Yardım Vakfı (İHH) tarafından acil yardım eğitimi verildi İHH Genel Merkezi tarafından görevlendirilen Bursa İHH bünyesindeki arama ve kurtarma biriminde görevli 4 kişiden oluşan ekip, 6 gün boyunca bölgede kalarak eğitim verdi.

08.02.2015 17:46

Suriyelilere İnsan Hak ve Hürriyetleri İnsani Yardım Vakfı (İHH) tarafından acil yardım eğitimi verildi.

Suriye'deki iç savaş nedeniyle mağdur duruma düşen sivil halkın ihtiyaçlarını karşılamak için çalışmalar yapan İHH, Suriye tarafındaki kamplarda yaşayan vatandaşlarca oluşturulan gönüllü ekiplere acil durumlarda nasıl bir çalışma yürütülmesi gerektiği konusunda eğitim verdi.

Bursa İHH şubesi tarafından yapılan yazılı açıklamaya göre, İHH Genel Merkezi tarafından görevlendirilen Bursa İHH bünyesindeki arama ve kurtarma biriminde görevli 4 kişiden oluşan ekip, 6 gün boyunca bölgede kalarak sınırın Suriye tarafında yer alan Babul Hava ve Babul Selam kamplarında oluşturulan gönüllere, kamplarda oluşabilecek yangınlara, bombalamalarda yıkılan binalardan yaralı ve ceset çıkarma, yaralı taşıma teknikleri, acil yardım, arama ve kurtarma konularında eğitim verdi.

Bursa İHH Başkanı Hüseyin Kaptan, eğitimlerin düzenli periyotlarla devam edeceğini belirtti.

Suriye'de 4 yıldır yaşanan zulmün yaralarını sarmak adına son çalışmanın büyük önem taşıdığını ifade eden Kaptan, şunları kaydetti:

"Bizler bölgede mağdur halkın ihtiyaçlarını karşılamak adına 4 yıldır hummalı bir çalışma yürütüyoruz. Hatay Reyhanlı'da bulunan lojistik merkezimiz aracılığıyla halkımızın göndermiş olduğu yardımları koordineli bir şekilde Suriye halkına ulaştırıyoruz. Başlatmış olduğumuz bu eğitim çalışmasındaki amacımız Suriye halkını acil durumlarda nasıl davranılması gerektiği konusunda eğitmektir" - Bursa

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel İhh'dan Suriyelilere Acil Yardım Eğitimi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement