İhh Yetkilileri, Kırım Tatarlarıyla Bir Araya Geldi - Son Dakika
Güncel

İhh Yetkilileri, Kırım Tatarlarıyla Bir Araya Geldi

İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfı Başkan Yardımcısı Osman Atalay ve Uluslararası Mülteci Hakları Derneği kurucu üyesi Ahmet Can, Kırım Meclis Başkan Yardımcısı Remzi İlyasov ve Bahçesaray Belediye Başkanı Rıfat Derdarof ile görüştü.

02.12.2014 11:42
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfı Başkan Yardımcısı Osman Atalay ve  Uluslararası Mülteci Hakları Derneği kurucu üyesi Ahmet Can, Kırım Meclis Başkan Yardımcısı Remzi İlyasov ve Bahçesaray Belediye Başkanı Rıfat Derdarof ile görüştü.

Vakıftan yapılan açıklamada, Kırım bölgesinin ziyaret edildiği, görüşmelerde Kırımlı Tatarların yalnızlık duygularını ilettiği ve bölgedeki son gelişmelerin değerlendirildiği kaydedildi.

Heyetin daha sonra Akmescid, Gezlev, Bahçesaray ve Aluşta bölgelerinde 1944'teki Kırım sürgününü yaşamış isimleri ziyaret ettiği belirtildi.

Açıklamada Atalay'ın şu görüşlerine yer verildi:

"Kırım Tatarları referandum sonrası bölgenin Rusya'ya bağlanmasıyla Türkiye'den izole edilmiş psikolojisine kapıldılar. Kırım halkı asla vatanlarını terk etmeyi düşünmüyor. Dün Ukrayna bayrağı altında nasıl yaşam mücadelesi verildiyse bugün de Rus bayrağı altında inancımızın dilimizin mücadelesini vereceğiz anlayışı hakim. 2 milyonluk Kırım bölgesinde yüzde 60 Rus, yüzde 25 Ukrayna nüfusunun yanında Tatarlar yüzde 15 ile 350 bin nüfusla azınlık teşkil etmektedir. 1944'te zorla sürgüne gönderilen Tatarlar, 1997'de ana vatana dönmeye başlamışlar. Çok zor şartlar altında Kırıma dönen Tatarlar, maalesef İslam dünyası ve Kırım diasporasından gereken ilgi ve alakayı görememiş."

- İHH 16 yıldır Kırım'da

Açıklamada, İHH'nın 1998'den beri Kırım bölgesinde Kurban, Ramazan, eğitim yardımı ve cami yapımı ile her zaman Kırım Tatarlarının yanında olduğu hatırlatılarak, siyasi geçiş döneminde de Kırım Tatarlarının yanında olunacağı vurgulandı. - İstanbul

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel İhh Yetkilileri, Kırım Tatarlarıyla Bir Araya Geldi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (1)

  • Ferfat: Siz Kirim Tatalariyla degil, olarin hainleriile bir araya gelmishsiniz. Keshke gelmemish olsaydiniz! 0 0 Yanıtla

Advertisement