İhtiyar Delikanlılar Sahaya İndi - Son Dakika
Yerel

İhtiyar Delikanlılar Sahaya İndi

İhtiyar Delikanlılar Sahaya İndi

Bilecik Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu (ASKF) Başkanlığının düzenlediği organizasyonda, Bilecik Belediye Başkanı Selim Yağcı’nın da katılımı ile Bilecik’te profesyonel ve amatör futbol oynamış sporcular futbol müsabakası yaptı.

20.05.2016 14:20
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bilecik Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu (ASKF) Başkanlığının düzenlediği organizasyonda, Bilecik Belediye Başkanı Selim Yağcı'nın da katılımı ile Bilecik'te profesyonel ve amatör futbol oynamış sporcular futbol müsabakası yaptı.

Müsabakayı Bilecik Valisi Ahmet Hamdi Nayir de büyük bir zevkle izledi. Bilecik'te 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı nedeniyle Edebali Stadında bu yıl 5'incisi düzenlenen "Şöhretler karması futbol müsabakası" maçı yapıldı. ASKF Başkanı Nusret Tosun'un takımı kırmızı beyaz ve Futbol İl Temsilcisi Engin Toku'nun takımı turkuaz takım olarak saha çıkarak seyircilere keyifli anlar yaşattı. Futbolcular, "Tüm Şehitlerimizi ve Gazilerimizi Rahmet ve Minnetle Anıyoruz" pankartı ile sahaya çıktı.

Maç öncesi, turkuaz takımda forma giyen Bilecik Ak Parti Merkez İlçe Başkanı Serkan Yıldırım, "Maç, 19 Mayıs törenleri için düzenlenmiş. İnşallah berabere biter. Hayırlısı olsun diyoruz" dedi.

Ardından Öncelikle 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı nedeniyle böyle bir organizasyonu çok anlamlı olduğunu belirten Bilecik Gençlik Hizmetleri ve Spor il Müdürü Aslan Yıldız ise, "Şöhretler karması diye düzenlenen bu maç gerçekten çok düşünülmüş geleneksel haline getirilmiş bir organizasyon. Gençlik yıllarında birlikte top oynamış kişilerin burada yaşı ne olursa olsun tekrar top oynaması çok güzel bir duygu. Ben bütün oynayan oyuncuların hepsini tebrik ediyorum. Tabi burada önemli olan kazanmak değil, dostluk maçı yapmak diye düşünüyorum. Kazanan taraf biz oluruz, biliyorsunuz bir spor yapıyorsanız muhakkak kazanma iddianızın olması lazım" dedi.

Maçın başlama düdüğünün ardından kırmızı takım etkili pozisyonlara giderken kırmızı takımda bulunan Bilecik Belediye Başkanı Selim Yağcı taraftardan büyük destek aldı. Bulduğu pozisyonları gole çeviremeyen Yağcı, maçın 15'inci dakikasında maçtan çıkarak yerine oğlu Av. Emin Yağcı girdi. Maç çıkışında açıklama yapan Yağcı, bu maçın geleneksel hale getirildiğini belirterek sözlerine şöyle devam etti :

"Gerçekten dostlar buluşması gibi oluyor. Burada spordan ve skordan önemli olan dostluk, birlik, beraberlik, kardeşlik. Bu sahalarda yıllarca ter akıtmış arkadaşlarımız, dostlarımız şehrimizde görev yapanlar, böyle bir dostluk turnuvasın da bir araya geldi. Ben de, hep seyirci olarak ya da yönetici olarak izliyordum. Ama bu maçta ben de bir renk katmak istedim, burada biraz ter akıtmak istedim. Öncelikle teknik direktörümüze bizlere ilk 11'de yer verdiği için kendinse teşekkür etmek istiyoruz. Burada sonuçta kazanan dostluk olacak, Bilecik olacak. "

Oyunun ilk yarısı turkuaz takımın art arda bulduğu gollerle 4-1 bitti. Maçın ikinci yarısı başladığında daha da hırslanmış olarak sahaya çıkan kırmızı takım, durumu 4-4 yaptı. İki takımında karşılıklı gol arayışlarının ardından maç 4-4 berabere bitti. Maçın berabere bitmesinin ardından birincilik kupasını almak için yazı tura atıldı ve birincilik kupası ile altın madalyaları turkuaz takım kazandı. Kupalarını veren Bilecik Valisi Ahmet Hamdi Nayir, Belediye Başkanı Yağcı ile takımın madalyalarını verdi. Bilecik Valisi Ahmet Hamdi Nayir, kırmızı takıma ikincilik kupasını verirken takım kaptanının Bilecik Belediye Başkanı Selim Yağcı olması renkli görüntülere sahne oldu. Kupaların ve madalyaların verilmesinin ardından bol bol hatıra fotoğrafı çektirildi.

Öte yandan müsabakanın ardından her iki takımın oyuncuları Bilecik Pelitözü Gölpark'ta akşam yemeği yedi. - BİLECİK

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel İhtiyar Delikanlılar Sahaya İndi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement