2 Astsubayı Şehit Eden Zanlı, "Bütün Köyü Öldüreceğim" Demiş - Son Dakika
Güncel

2 Astsubayı Şehit Eden Zanlı, "Bütün Köyü Öldüreceğim" Demiş

2 Astsubayı Şehit Eden Zanlı, "Bütün Köyü Öldüreceğim" Demiş

Çanakkale Biga'da 2 askeri şehit eden ve operasyonda ölü ele geçirilen Yakup Atik'in, eşini darp ederken "Bütün köyü öldüreceğim" dediği ortaya çıktı.

19.04.2014 14:08  Güncelleme: 15:50
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Çanakkale'nin Biga ilçesinde iki askeri şehit eden ve özel harekat polislerinin yaptığı operasyonda ölü ele geçirilen 46 yaşındaki soygun suçundan sabıkalı Yakup Atik'in eşini darp ederken, "Bütün köyü öldüreceğim" dediği ortaya çıktı. İki şehit ve ölü ele geçirilen zanlının cenazeleri otopsi için Bursa'ya gönderildi.

EŞİNİ DARP ETTİ, BAŞÇAVUŞU ŞEHİT ETTİ

Biga'nın Sarnıç köyünde oturan Yakup Atik, bir çocuk annesi eşi Hatice Atik (40) ile ruhsatlı silahını kendisine vermediği gerekçesiyle tartıştı. Tartışma sonrası Yakup Atik'in eşini darp etmesi nedeniyle köylüler jandarmaya ihbarda bulundu. Olay yerine gelen 5 kişilik jandarma ekibinden 4 çocuk babası Astsubay Başçavuş İlhan Yıldız'ı (51) pompalı tüfekle şehit eden Yakup Atik, kayıplara karıştı. Katil zanlısı gece köy kırsalında saklandı. Saat 03.00 sıralarında köye dönüp bir eve ateş eden Atik, tekrar kayıplara karıştı. Bu sesler üzerine köydeki jandarma ekibi yeni bir operasyon düzenledi. Bu operasyonda da 2 çocuk babası Jandarma Başçavuş Ömer Yanar (45) şehit oldu.

ÖZEL HAREKAT GELDİ

Bunun üzerine köye özel harekat timleri geldi. Köyün yakınlarındaki bir evin damında saklanan Atik, havlayan bir köpeğin kendini ele vermesiyle sıkıştırıldı. Buradaki timlere de ateş eden sabıkalı katil zanlısı, ölü olarak ele geçirildi.

KÖYLÜLER OLAY ANINI ANLATTI

Olayları anlatan Sarnıç köyünden Fatih Durmaz, "Karısıyla kavga ederken jandarmaya haber verdik. 5 kişilik ekip geldi. 'Teslim ol' çağrısı yaptılar ama teslim olmadı. 3 el silah sesi duyduk. Komutan vurulmuştu. Bu kaçtı, köyün yakınlarında saklanmış. Gece 03.00'te geri gelmiş. Köylülerden birinin evine ateş etmiş ancak kimseyi vuramamış. Silah seslerini duyan jandarma bu yöne gitmiş. Burada 30-40 el silah sesi duyulmuş. Burada bir komutanı vurup kaçmış. Köyün yakınlarındaki bir evin dam kısmında kıstırılmış. Özel harekatçılar köyde arama yaparken bir ev sahibinin köpeği havalayarak katil zanlısını ele vermiş. Özel harekat, 'Teslim ol' çağrısı yapmış. Buna da ateşle karşılık verince ölü ele geçirildi. Dün eşiyle kavga ederken köydeki herkesi öldüreceğini söylüyordu" diye konuştu.

KÖYDE BÜYÜK ŞOK YAŞANIYOR

Yakup Atik'in ölüm haberini alan yakınları olay yerine geldiklerinde gözyaşlarına boğuldu. Eşi Hatice ve bir çocuğu da ifadesine başvurulmak üzere Biga Jandarma Komutanlığına götürüldü. İlçeye 28 kilometre uzaklıktaki 18 haneli Sarnıç köyünde büyük şok yaşanıyor.

İKİ ŞEHİT MEMLEKETLERİNE GÖNDERİLDİ

İki şehit asker ve katil zanlısının cenazeleri ise otopsi yapılmak üzere Bursa Adli Tıp Kurumu morguna getirildi. Şehit askerlerin, Bursa Jandarma Bölge Komutanlığında düzenlenen törenin ardından memleketleri Hatay ile Kars'a gönderileceği kaydedildi.



AKLİ DENGESİ YERİNDE, SABIKASI VAR

Öte yandan katil zanlısı Yakup Atik'in akli dengesinin yerinde olmadığı haberleri de yalanlandı. Zanlının soygun ve gasptan sabıkalı olduğu, 2004 yılında cezaevinden tahliye edildiği öğrenili.

Çanakkale Valisi Ahmet Çınar da olay yerine gelerek yetkililerden bilgi aldı.

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel 2 Astsubayı Şehit Eden Zanlı, 'Bütün Köyü Öldüreceğim' Demiş - Son Dakika

  • Orman Genel Müdürlüğü, Kütahya Orman Bölge Müdürlüğüne 5 arazöz tahsis etti
    05:34 Orman Genel Müdürlüğü, Kütahya Orman Bölge Müdürlüğüne 5 arazöz tahsis etti

    Orman Genel Müdürlüğü, Kütahya Orman Bölge Müdürlüğüne tahsis ettiği 5 arazözün Makine ve İkmal Şube Müdürlüğünce teslim alındığını bildirdi. 2024 model ve 4 ton sutaşıma kapasitesine sahip olan arazözler, orman yangınlarına daha hızlı ve etkili müdahale edebilmek amacıyla ekipler tarafından kullanılacak. Arazözlerin teslim alınması programında Bölge Müdürü Erdal Dingil, Makine ve İkmal Şube Müdürü Tuncay Yakın, Orman Yangınlarıyla Mücadele Şube Müdürü Ahmet Yavuz Helvacı ve Kütahya Orman İşletme Müdürü Mustafa Doğan gibi yetkililer hazır bulundu. Bölge Müdürü Erdal Dingil, arazözlerin bölgedeki orman yangınlarında güçlerine güç katacağını belirterek, arazözlerin bir an önce İşletme Müdürlüklerine dağıtılması talimatı verdi.

  • Banksy'nin Finsbury Park'taki Son Eseri Ziyaretçi Akınına Uğradı
    04:22 Banksy'nin Finsbury Park'taki Son Eseri Ziyaretçi Akınına Uğradı

    Dünyaca ünlü sokak sanatçısı Banksy'nin Londra'nın Finsbury Park bölgesinde yaptığı son eser, yeşil badana gibi görünüyor. Eserin Banksy'ye ait olup olmadığı tartışmaları başladı. Eserin fotoğrafları sosyal medyada paylaşıldı. İngiltere İşçi Partisi'nin eski lideri Jeremy Corbyn de eseri ziyaret etti. Eserin nasıl korunacağı henüz bilinmiyor.

  • AB, Batı Şeria'daki şiddet yanlısı İsrailli yerleşimcilere yaptırım uygulayacak
    03:23 AB, Batı Şeria'daki şiddet yanlısı İsrailli yerleşimcilere yaptırım uygulayacak

    Avrupa Birliği (AB) Dışişleri Bakanları, Batı Şeria'daki şiddet yanlısı İsrailli yerleşimcilere karşı yaptırım uygulanması konusunda anlaşmaya vardı. Yaptırımlar çerçevesinde şiddet yanlısı yerleşimcilerin AB ülkelerine girişi yasaklanacak ve mal varlıkları dondurulacak. Ayrıca Hamas için de ek yaptırım kararı alındı.

  • Milli Yol Partisi, 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü için açıklama yaptı
    03:01 Milli Yol Partisi, 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü için açıklama yaptı

    Milli Yol Partisi, 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü dolayısıyla bir açıklama yayınladı. Parti Sözcüsü Yunus Ekşi, zaferin milletimizin bağımsızlık direnişinin en önemli göstergelerinden biri olduğunu belirtti. Açıklamada, Çanakkale Zaferi'nde şehit düşenlerin anıldığı ve ekonomik bağımsızlığın korunması için dışa bağımlı ekonomi modelinin değiştirilmesi gerektiği vurgulandı.


Advertisement