İkinci Oturumda İzmir Dönüşümü Konuşuldu - Son Dakika
Emlak

İkinci Oturumda İzmir Dönüşümü Konuşuldu

İkinci Oturumda İzmir Dönüşümü Konuşuldu

İzmir'de düzenlenen Kentsel Dönüşüm ve Yeşil Çevre Zirvesinde dönüşüm tüm ayrıntılarıyla tartışıldı, yüksek binalar ve imar hakkı konuşuldu.

03.06.2014 16:45  Güncelleme: 16:42

Kentsel Dönüşüm ve Çevre Zirvesinin İkinci Oturumunda Milliyet Gazetesi Ekonomi Müdürü Şükrü Andaç moderatörlük yaparken, konuşmacılar arasında Tabanlıoğlu Mimarlık'tan Melkan Tabanlıoğlu, TAV İnşaat İzmir Proje Koordinatörü Mehmet Ali Türkel, Folkart Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Mesut Sancak ve Hafele İcra Kurulu Başkanı Hilmi Uytun vardı.

Tabanlıoğlu Mimarlık Melkan Tabanlıoğlu, Sümer Bank arazisi üzerinde pişmanlıklardan bahsederken, şehrin belirli noktalarında yapılacak değişimin çok büyük bir gelişme sağlayabileceğine vurgu yaptı. Mevcut binaların tamiri şeklinde de dönüşümün mümkün olduğunu söyleyen Tabanlıoğlu, kent için yapılan her şeyin şehre değer kattığını söyledi. Balçova Migros'un olduğu alanı gölgelikler altında oturmaya alışkın olan İzmir insanına hitap edecek şekilde, bir kutuya çevirmeden yenilediklerinden bahseden Tabanlıoğlu, Cannes şehrine atıfta bulunarak İzmir'in gelişmesi konusunda önerilerini beyan etti.

Hafele İcra Kurulu Üyesi Hilmi Uytun İnsanların standartlarının ve beklentilerinin yükseldiğine işaret ederek, İzmir'de kentsel dönüşümü desteklediklerini ifade etti.

TAV İnşaat İzmir Proje Koordinatörü Mehmet Ali Türel konuşmasında İzmir'de gerçekleşen havalimanı projesinden bahsederek başladı. Geleceğin ihtiyaçlarını baz alarak yatırım yaptıklarını ifade eden Türel, İzmir iç hatlar terminalini geleceğin ihtiyaçları doğrultusunda tasarladıklarını anlattı.

Folkart Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Mesut Sancak yeni kent merkezinde devam eden çalışmalarından bahsetti. Önümüzdeki 20 yılda İzmir nüfusunun 5,5 milyonu aşmasını beklediklerini ifade eden Sancak, yeni projelerin de sinyalini verdi.

Bengü Öner - Milliyetemlak

Kaynak: Milliyet.com.tr

Son Dakika Emlak İkinci Oturumda İzmir Dönüşümü Konuşuldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement