İl Genel Meclisi Toplantısı Yapıldı - Son Dakika
Yerel

İl Genel Meclisi Toplantısı Yapıldı

İl Genel Meclisi Toplantısı Yapıldı

Malatya'nın Yeşilyurt ilçesi Kadiruşağı Köyü'nde bulunan İnekpınarı mevkisinin mesire alanına dönüştürülmesi için temenni kararı alındı.

04.09.2013 13:26
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Malatya'nın Yeşilyurt ilçesi Kadiruşağı Köyü'nde bulunan İnekpınarı mevkisinin mesire alanına dönüştürülmesi için temenni kararı alındı.

İl Özel İdaresi Salonu'nda Eylül ayı toplantılarını Naci Şavata'nın başkanlığında sürdüren İl Genel Meclisi, gündemindeki maddeleri görüştü.

Plan ve Bütçe Komisyonunda görüşülüp rapora bağlanan Doğanşehir İlçesi Eskiköy Köyü sınırları içerisinde yer alan kendiliğinden teşekkül etmiş yerleşim yerinin Gelerli adı ile mezra tescil edilmesi ve Yeşilyurt İlçesi Oluklu köyüne Gelerli mezrası olarak bağlanması ile ilgili raporun okunup karara bağlandı.

Raporla ilgili meclis üyeleri görüşlerini dile getirdi. Kimi meclis üyesi, buradaki melet deresindeki içme suyu nedeniyle mezranın Yeşilyurt İlçesi'ne bağlanmasının talep edildiğini ileri sürdü.

Bu konuyla ilgili hazırlanan raporda şu ifadeler yer aldı:

"Adı geçen yerleşim yerin tüzel kişiliği kaldırılarak Doğanşehir İlçesi Eskiköy köyüne bağlanan Koçdere köyünün Gelerli mezrası olduğu, topoğrafik yapısının genelde engebeli, dağ ve tepelerin mevcut olduğu, yerleşim yerinde karasal iklimin hakim olduğu, rakımın bin 600 metre civarında olduğu, ana köye mesafesi 15 km. bağlanmak istenilen Yeşilyurt İlçesi Oluklu köyüne ise 7 kilometre olduğu, 22 hanenin bulunduğu ve 235 nüfusa sahip olduğunun beyan edildiği, ancak kış aylarında kimsenin ikamet etmediği, hane halkının yaz aylarında hayvancılık ve tarımla uğraştığı, yerleşim yerinde okul, cami ve sağlık kuruluşunun bulunmadığı, okul çağındaki çocukların Yeşilyurt İlçesi İkizce köyünde bulunan okula taşımalı olarak gittikleri, elektrik, telefon ve su gibi hizmetlerden yararlandıkları, ayrıca Gelerli yerleşim yeri ile Eskiköy arasında Meletsuyu deresinin olması nedeniyle ulaşım sağlanmasının mümkün olmadığı, normal ulaşımın Yeşilyurt ilçesi Oluklu köyünde sağlandığı nedeniyle, söz konusu, 5442 sayılı İl İdare Kanunu'nun 2. maddesi ile Sınır Anlaşmazlığı, Mülki Ayrılma ve Birleşme ile Köy Kurulması ve Kaldırılması Hakkındaki Yönetmeliğin 40. maddesi gereği ilimiz Doğanşehir İlçesi Eskiköy köyü sınırları içerisinde yer alan kendiliğinden teşekkül etmiş yerleşim yerinin Gelerli adı ile mezra tescil edilmesi ve Yeşilyurt İlçesi Oluklu köyüne Gelerli mezrası olarak bağlanması uygun mütalaa edilmiştir."

Hazırlanan rapor kabul edildi.

Bu arada, gündem gereği İçişleri Komisyonu'nda görüşülüp rapora bağlanan Yeşilyurt İlçesi Kadiruşağı köyünde bulunan İnekpınarı mevkisinin mesire alanına dönüştürülmesi ile ilgili raporun okunup karara bağlandı.

Konuyla ilgili hazırlanan raporda şu ifadeler yer aldı:

"İlimiz Yeşilyurt İlçesi Kadiruşağı köyünde bulunan İnekpınarı mevkisinin mesire alanına dönüştürülmesi belirtiliyordu.

İçişleri Komisyonu olarak yetkililerle yapılan görüşmeler sonucunda, ilimiz Yeşilyurt ilçesi Kadiruşağı köyü hudutları dahilinde bulunan İnekpınarı mesire yerinin İl Çevre ve Orman Müdürlüğüne ait olduğu belirtilmiştir.

Söz konusu vatandaşların piknik amaçlı geldikleri mesire yerinde kullandıkları malzemeleri atık olarak etrafa saçtıkları, bu da sivrisinek ve koku oluşturduğu, bu nedenle İl Çevre ve Orman Müdürlüğü tarafından bu mesire yerinde çevre düzenlenmesi yapılması yönünde temenni amaçlı karar alınarak ilgili kuruma gönderilmesi kanaatindeyiz."

Rapor onaylanıp temenni kararı alınarak, gereğinin yapılması için İl Çevre ve Orman Müdürlüğü'ne yazı gönderilmesi kararlaştırıldı. - MALATYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel İl Genel Meclisi Toplantısı Yapıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement