İl Müftülüğü Kutlu Doğum Haftası Konferansı - Son Dakika
Yerel

İl Müftülüğü Kutlu Doğum Haftası Konferansı

İl Müftülüğü Kutlu Doğum Haftası Konferansı

Antalya İl Müftülüğü Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri kapsamında Kepez Erdem Beyazıt Kültür Merkezi’nde bir konferans düzenledi.

17.04.2014 17:02
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Antalya İl Müftülüğü Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri kapsamında Kepez Erdem Beyazıt Kültür Merkezi'nde bir konferans düzenledi.

Diyanet İşleri Başkanlığı Hizmetiçi Eğitim ve Rehberlik Daire Başkanı Kadir Dinç'in konuşmacı olarak katıldığı konferansı Antalya Vali yardımcısı Gülihsan Yiğit, Akdeniz Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Ögke, İl Müftü yardımcıları, daire amirleri, ilçe müftüleri ve vatandaşlar izledi.

Kur'an-ı Kerim okunmasının ardından konuşma yapan İl Müftüsü Osman Artan, "Kutlu Doğum Meşalesi 1989 yılında Diyanet İşleri Başkanlığı olarak yakıldı. O günden bugüne kadar illere, ilçelere, beldelere, köylere hatta yurtdışına dahi dağıldı Elhamdülillah şimdilerde bütün dünyada bu meşale yakılmaktadır" diye konuştu.

Diyanet İşleri Başkanlığı Hizmetiçi Eğitim ve Rehberlik Daire Başkanı Kadir Dinç ise konuşmasında, "Her geçen gün insanlar arasında samimiyetin azaldığını, dostun dosta, arkadaşın arkadaşa, kulun Allah'a, insanların devlete millete karşı samimiyetsizliğin arttığı günleri yaşamaktayız. Samimiyet nedir? Samimiyet Allah'a, Peygambere, Kitaba, bütün insanlığa samimi olmaktır. Özü sözü bir olmaktır, İçi dışı bir olmaktır, Kalbin başka, sözün başka olmamasıdır, Kalbin önündeki kalıpları sökmektir samimiyet" dedi.

Dinç 'in konuşmasının ardından Antalya İl Müftülüğü Türk Tasavvuf Musiki Korosu tarafından davetlilere ilahi konseri verildi.

Program Sonunda Antalya Vali Yardımcısı Gülihsan Yiğit ve İl Müftüsü Osman Artan tarafından katılımcılara çiçek takdim edildi. - ANTALYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel İl Müftülüğü Kutlu Doğum Haftası Konferansı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement