İlahiyat Öğrencilerinin "Formasyon" Protestosu - Son Dakika
Yerel

İlahiyat Öğrencilerinin "Formasyon" Protestosu

YYÜ İlahiyat Fakültesi öğrencileri, YÖK'ün açıkladığı 15 bin pedagojik formasyon kontenjanının yetersiz olduğu gerekçesiyle basın açıklaması düzenledi.

19.11.2015 15:31  Güncelleme: 15:34

Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) İlahiyat Fakültesi öğrencileri, YÖK'ün açıkladığı 15 bin pedagojik formasyon kontenjanının yetersiz olduğu gerekçesiyle basın açıklaması düzenledi.

YYÜ Kampüsü İlahiyat Fakültesi önünde toplanan öğrenciler üzerinde "Formasyon vermiyorsan yıllarımızı geri ver", "Uçan kuşa formasyon verdiniz bize yök", "15 bin mi YÖK artık", " Bana her şeyi de formasyon YÖK deme", İstedim vermediler formasyon YÖK dediler" yazılı dövizler açtı.

Açıklama metnini okuyan YYÜ İlahiyat Fakültesi Öğrencisi Esmanur Bezek, YÖK'ün 2015-2016 eğitim yılında pedagojik formasyon verilecek öğrenci sayısını 15 bin olarak belirlenmesinin pedagojik formasyon eğitimi için bekleyen on binlerce öğrenciyi mağdur ettiğini savundu.

Pedagojik formasyon eğitimi için verilecek kontenjanın, fakültelerdeki öğrenci sayısıyla orantılı olarak dağıtılması ve mezun öğrencilerin istihdamı için daha etkin adımlar atılması gerektiğini belirten Bezek, şöyle konuştu:

"Her genç binlerce umudun habercisi konumundadır. YÖK'ün bu açıklaması toplumsal bir yıkım gerçekleştirmiştir. Hayalleri yıkmıştır, emekleri yıkmıştır. Masum hayallerin, göz yaşıyla sulanmasına neden olmuştur. Dershane köşelerinde zaman ayıran öğrencilerin emeğine, çabasına ve parasına ket vurmuştur. Bu problem bir eğitim problemidir, çünkü bizler eğitim gönüllüleriyiz. Gençlere parlak bir gelecek tohumu ekmeğe, ant içmiş eğitimcileriz. Bu hayaller engellenemez. Bizler 28 Şubat kepçesi ile elimizden alınan formasyon hakkımızın bize kaşıkla yani 15 bin sayısıyla geri verilmesini kabul etmiyoruz. Geçen yıl YÖK tarafından yaklaşık 100 bin kontenjan verilirken, bu yıl rakamın 15 bine düşürülmesine bir anlam veremiyoruz. YÖK'ten bizleri rahatlatacak ek kontenjan açıklamasını ivedilikle yapmasını ve bu haksızlığın gidermesini bekliyoruz."

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel İlahiyat Öğrencilerinin 'Formasyon' Protestosu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement