İlim Yayma Cemiyeti, İhtiyaç Sahibi Aileleri Mercek Altına Alacak - Son Dakika
Yerel

İlim Yayma Cemiyeti, İhtiyaç Sahibi Aileleri Mercek Altına Alacak

İlim Yayma Cemiyeti, İhtiyaç Sahibi Aileleri Mercek Altına Alacak

İlim Yayma Cemiyeti, ihtiyaç sahibi olup ailede hastalıkla mücadele eden aileleri tespit ederek, tedavi sürecinde destek olacak.

03.03.2015 13:40

İlim Yayma Cemiyeti, ihtiyaç sahibi olup ailede hastalıkla mücadele eden aileleri tespit ederek, tedavi sürecinde destek olacak.

İlim Yayma Cemiyeti Kastamonu Şubesi'nde gerçekleştirilen toplantıda yeni yönetim kurulu üyelerine tanıtan Şube Başkanı Fatih Köse, kısa, orta ve uzun vadede gerçekleştirmeyi hedefledikleri projeler hakkında bilgiler verdi.

Köse, "Ülkemizin ve Kastamonu'muzun madden ve manen daha ileri seviyelere gelmesi için milli ve manevi değerlerine bağlı, medeniyet değerleri ve tarihi ile barışık, çağın gerektirdiği bilgi ile donanmış bir gençliğe ihtiyacımız var. Gelecek nesillerin iyi yetişmesi amacı ile Ocak ayında göreve gelen yeni yönetim kurulumuz şehrin evliyasından da eşkıyasından da kendisini sorumlu hissederek, "İki günü bir olan ziyandadır" düsturunca çalışmaktadır" dedi.

"İMAM HATİP OKULLARI BİRİNCİ ÖNCELİĞİMİZ"

İlim Yayma Cemiyeti olarak İmam Hatip Okullarının mevcut durumunu tespit edip ihtiyaçlarını, beklentilerini ve yeni başlayacak öğrencilerin katılımlarının arttırılmasına yönelik olarak çalışan bir komisyon kurduklarını açıklayan İYC Kastamonu Şube Başkanı Fatih Köse, "Hangi ilçede İmam Hatip Okuluna ihtiyaç var? Hangi okul depreme dayanıklı değil? Hangi okulun spor salonuna ihtiyacı var? Hangi okulun eğitim kadrosunda eksiklik var? gibi konuları tek tek tespit ederek bunların çözümü konusunda sivil toplum kuruluşu olarak takipçi olacağız. Bilindiği gibi bu okullarımızdan mezun olanların Hukuk, Tıp, Mühendislik gibi bölümleri de tercih edebilmektedir. Bu okulların hiçbir altyapı eksiği kalmadan, kaliteli eğitim kadrosu ile Fen Liseleri ile yarışır hale gelmesini istiyoruz" diye konuştu.

"KURDUĞUMUZ PROJE OFİSİYLE, STK'LARA DESTEK OLUYORUZ"

Kurdukları proje ofisiyle Kastamonu'da bulunan sivil toplum kuruluşlarına destek olduklarını ifade eden Fatih Köse, "Bilindiği gibi 2014 yılında "Genç Yüreklerin Fethi" projemize Gençlik ve Spor Bakanlığından destek aldık. Başarıyla tamamladığımız bu proje kapsamında Mehteran takımı kuruldu ve öğrencilerimizle Türkiye'nin çeşitli illerini, yurt dışında Bosna Hersek gezisini gerçekleştirdik. Bu projemiz çok beğenildi ve Türkiye'nin en iyi 10 projesi arasında gösterildi. Bu bilgi birikimimizle Kastamonu'da diğer STK'lara proje danışmanlığı hizmeti verdik. 2015 yılında bizim de katkılarımızla Kastamonu'da 4 STK projesi kabul gördü. Ensar Vakfı Kastamonu Şubesinin Gençlik Merkezi Projesi, Kastamonu İmam Hatip Lisesi Yaptırma Derneğinin "Asım'ın Nesli Projesi, İhlas Gurubunun hazırladığı İdealist Gençlik projesi, Kastamonu İHH'nın Yetim Projesi ile İlim Yayma Cemiyetimizin Fetih Projesi Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından kabul edilmiş oldu" şeklinde konuştu.

6 Mart Cuma günü Bozkurt'ta İlim Yayca Cemiyeti'nin şubesini açmayı planladıklarını aktaran Köse, "Büromuzun açılışı akşamına İYC Mehteran gösterisi ve Araştırmacı Yazar Hüseyin Akın'ın katılımı ile " Çanakkale'nin Kastamonulu Kahramanları" konulu konferans gerçekleştirilecektir. 7 Mart Cumartesi günü da saat 11.00'de Araç Belediyemizin katkıları ile Araç'ta, akşamına saat 19.30'da aynı program İYC Yurdumuz Konferans Salonunda halkımıza açık olarak gerçekleştirilecektir. Çanakkale savaşında Kastamonuluların kahramanlıkları, çekilen çileler belgeler ve anekdotlarla anlatılacak. Bu programların sonunda Yazar Hüseyin Akın, "Çanakkale'nin Kastamonulu Kahramanları" isimli kitabını imzalayacaktır" ifadelerini kullandı.

İlim Yayma Cemiyeti olarak "Bediüzzamanın Kastamonu Lahikası Sempozyumunu" gerçekleştireceklerini anlatan Köse, "17-19 Nisan tarihlerinde Kastamonu Belediyesi, Kastamonu Üniversitesi ile birlikte Üniversitemiz 3 Mart Konferans salonunda sempozyumumuzu gerçekleştireceğiz. Bediüzzaman Hazretlerinin Kastamonu'da ki Mehmet Feyzi Efendi gibi talebeleriyle yapmış olduğu ilmi sohbetlerin yer aldığı Kastamonu Lahikası kitabı ele alınacaktır" diye konuştu.

Geçtiğimiz yıl Gazi Stadyumunda Kastamonu Belediyesi'nin katkılarıyla gerçekleştirdikleri ve vatandaşların büyük beğenisini kazandığı "Fetih Kastamonu'da" konulu programı bu yılda tekrarını yapacaklarını anlatan Fatih Köse, "Kastamonu'da okuyan çocuklarımız arasında yapılacak seçimle "Yılın Fatihi, Yılın Ulubatlı'sı ve Yılın Akşemseddin'i" seçilecek ve ödüllendirileceklerdir. Bu şekilde Fetih'i çocuklarımıza daha iyi anlatma imkanı bulmuş olacağız" dedi.

"HASTA YAKINLARIMIZA ANKARA'DA MİSAFİRHANE OLUŞTURACAĞIZ"

Kastamonu'da ihtiyaç sahibi olup ailesinde hastalıkla mücadele eden aileleri tespit edip Ankara'da konaklamasına çözüm olmak içini misafirhane oluşturmayı hedeflediklerini açıklayan Fatih Köse, şöyle konuştu: "Devletimiz son yıllarda muhtaç vatandaşlarımıza eşine az rastlanır bir biçimde ciddi Sosyal Yardım Destekleri vermektedir. Bütün bu iyi niyetli çalışmalara rağmen derdine derman olunamayan insanlarımız olabiliyor. Uzun süreli tedaviler karşısında çaresiz kalabilen vatandaşlarımız var. Eczaneye veresiyesi şişmiş, ev sahibine kirasını ödeyememiş, kahvede günlük 25 TL ye çalışan, çocuğu kanser olan ve her gün "Ölmek istemiyorum" diyen kızına moral vermeye çalışan babalarımız var.

Biz, İYC Yönetim Kurulu olarak Kastamonu'da bu konuda duyarlı bütün STK'ların dahil olabileceği, içerisinde siyasi partilerden, muhtarlardan temsilcilerin de olacağı bir platform kurmak istiyoruz. Bu platformun gönüllü çalışmaları, Sayın Valimiz ve Belediye Başkanımızın destekleri ile gerçek muhtaçları tespit ederek hayırseverlerin ve devletin imkanları ile daha etkin bir şekilde buluşmasını sağlayabileceğimize inanıyoruz. Ankara'daki Kastamonu STK'larının, Kastamonu ve Ankara Belediyelerinin girişimleri ile Kastamonu'dan giden ve gerçekten muhtaç olduğu tespit edilmiş hasta yakınlarının bedelsiz kalabilecekleri, karınlarını doyurabilecekleri, ilaçlarını temin edebilecekleri bir misafirhane mutlaka kurulmalıdır. Biz, bu konu üzerinde mutlaka çalışacağız ve gelişmeleri kamuoyu ile paylaşacağız"

Misafirhane konusunu çok önemsediklerini belirten Köse, bu konuyu geçtiğimiz hafta düzenledikleri toplantıda gündeme getirdiklerini ve sivil toplum kuruluşlarıyla görüşmeye başladıklarını ifade ederek, şunları kaydetti: "İnşallah en kısa zamanda misafirhane oluşturulması için somut adımlar atacağız. Her ne kadar eğitim üzerine kurulu bir cemiyet olsak ta, toplumun sorunlarını göz ardı edemeyiz. Bizde, bu çorbada bir tuzumuz olması için böyle bir girişimde bulunduk ve çalışma başlattık. İnşallah niyetimiz iyi anlaşılır ve gereken desteği bularak, bu işi başarırız" - KASTAMONU

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel İlim Yayma Cemiyeti, İhtiyaç Sahibi Aileleri Mercek Altına Alacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement