İlk Kez Dağcılık Eğitimi Alacakların Katıldığı Uzundere Yaz Eğitim Kampı Başladı - Son Dakika
Güncel

İlk Kez Dağcılık Eğitimi Alacakların Katıldığı Uzundere Yaz Eğitim Kampı Başladı

İlk Kez Dağcılık Eğitimi Alacakların Katıldığı Uzundere Yaz Eğitim Kampı Başladı

Türkiye Dağcılık Federasyonu (TDF) tarafından açılan ve ilk kez dağcılık eğitimi alacak 154 sporcunun katıldığı Uzundere İlçesi'ndeki yaz eğitim kampı başladı.

02.05.2015 13:45
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türkiye Dağcılık Federasyonu (TDF) tarafından açılan ve ilk kez dağcılık eğitimi alacak 154 sporcunun katıldığı Uzundere İlçesi'ndeki yaz eğitim kampı başladı. Federasyona bağlı 38 bin 157 lisanslı sporcu bulunduğunu belirten Türkiye Dağcılık Federasyon Başkanı Alaattin Karaca, "Türk dağcılığına gönül verenlerin sayısı her geçen gün çığ gibi büyüyor" dedi.

Türkiye'nin çeşitli kentlerinden gelen 154 sporcu Erzurum'da Havuzbaşı semtindeki Atatürk heykeli önünde toplandı. Türkiye Dağcılık Federasyon Başkanı Alaattin Karaca, Uzundere Belediye Başkanı Halis Özsoy, Büyükşehir Belediyesinden yetkililerin de katıldığı etkinlikte, saygı duruşunun ardından İstiklal marşı topluca söylendi.

TÜRKİYE'DE 10 BİNİ KADIN 38 BİNİ AŞKIN LİSANSLI DAĞCI VAR

TDF Başkanı Alaattin Karaca, 2015 yılı faliyet programında yer alan yaz temel eğitim kampının ikincisini yapacaklarını bildirdi. Havuzbaşı'ndaki serenominin ardından otobüslerle Uzundere ilçesine gidileceğini ve Erzurum- Artvin karayolunun kenarına kamp kuracaklarını belirtti. İlk kez dağcılığa başlayan sporcuları 7 günlük yaz eğitiminden geçireceklerini anlatan Karaca, faliyet sırasında dağcılığın temel bilgilerini vereceklerini söyledi. Kamp bitiminde sporcuların sınavdan geçirileceğini ve başarılı olanların bir üst eğitime başlayacağına dikkati çeken Karaca, "Sporcular yaz ve kış olmak üzere 8 ayrı eğitimden geçecekler. TDF'nin 10 bin 227'si kadın, 38 bin 157 lisanslı sporcusu var. Türk dağcılığına gönül verenlerin sayısı her geçen gün çığ gibi büyüyor" diye konuştu.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel İlk Kez Dağcılık Eğitimi Alacakların Katıldığı Uzundere Yaz Eğitim Kampı Başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement