İlkadım Belediyesinde Devir Teslim Töreni - Son Dakika
Yerel

İlkadım Belediyesinde Devir Teslim Töreni

İlkadım Belediyesinde Devir Teslim Töreni

Samsun'un İlkadım ilçesinin yeni AK Partili Belediye Başkanı Erdoğan Tok, MHP'li eski Belediye Başkanı Necattin Demirtaş'tan görevi devraldı.

03.04.2014 17:44  Güncelleme: 17:48

Samsun'un İlkadım ilçesinin yeni AK Parti'li Belediye Başkanı Erdoğan Tok, MHP'li eski Belediye Başkanı Necattin Demirtaş'tan görevi devraldı.

30 Mart'ta yapılan yerel seçimlerdeki sonuçlara göre AK Parti'den İlkadım Belediye Başkanı seçilen Erdoğan Tok, AK Parti İl Başkanı Fuat Köktaş, AK Parti İlçe Başkanı Adnan Varol, İl Genel Meclis üyeleri, Belediye Meclis üyeleri ile belediye binasına geldi.

5 yıl aradan sonra ikinci kez İlkadım Belediye Başkanı olan Erdoğan Tok, belediye binasında başkanlık makamında eski Başkan Necattin Demirtaş'tan görevi devraldı.

Tok'a başarılar dileyen eski İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş, "Bu demokratik bir yarıştı. Bu yarışta Erdoğan Tok başarı ile çıktı. Kendisini tebrik ediyorum. Önümüzdeki 5 yıl kendisine başarılar diliyorum. Belediyelerin en büyük eksikliği kurumsal kimliklerin kazanılamamasıdır. Değişen başkanlar nedeniyle çalışanların endişe içersinde olmasıydı. Başkanımız bu konuda hassas davranır çalışanlar arasında ayırıma fırsat vermez ise gelecek açısından ve şehrimiz açısından çok faydalı işler olacağına inanıyorum. Ben 5 yıl boyunca hiçbir siyasi parti kimliğine bakmadan tüm personelim ile çalıştım. Aynı şeyi de Erdoğan Tok'a tavsiye ediyorum. Bunu ben hassasiyetle takipçisi olacağım. Bizim kaybetmemiz önemli değil, halkın kazanması önemlidir" dedi.

USTALIK DÖNEMİNDE İLKADIM'DA GÜNEŞ YENİDEN DOĞACAK

Eski Başkan Demirtaş'ın konuşmasının ardından birbirlerine çiçek verdiler. Daha sonra Tok, Demirtaş'ı aracına kadar uğurladı. Ardından belediye binasının giriş katına Tok'un konuşması için kürsü kuruldu. Okunan duaların ardından kürsüde konuşan İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok, "2004 - 2009 yılları arasında İlkadım Belediyesi'nde sürdürdüğümüz hizmeti bugün itibariyle 2014 - 2019 yılları arasında kaldığımız yerden 'bismillah' diyerek bugün başlıyoruz. Emanetimizi biraz evvel eski Belediye Başkanımız Necattin Demirtaş'tan devraldık. 30 Mart tarihinde her taraf AK'a boyandı. 31 Mart'ta yeni bir güneş doğdu. İlkadım belediyemizde bundan sonra sevginin, saygının, kardeşliğin, birliğin ve beraberliğin hakim olduğu bir belediyeciliği hep beraber yaşayacağız. Kapınız herkese açık olacak. Şuralı, buralı ayrımı olmayacak. Memleket ayrımına artık son, partili ayrımına son. Burada herkese kapısı açık anlayış ile beraber bir anlayışı İlkadım'da tekrar başlatacağız. Biz belediyemizde çalışan işçilerle ilgili sansasyonel haberler çıktı. Alnının teriyle evine ekmek götüren işçi kardeşimiz başımızın tacıdır. Bizim çalışan kardeşlerimiz ile bir sorunumuz yok ama işe gelmeyenler hariç. Şimdi projeleri konuşma zamanı. İlkadım 5 yılda çok şey kaybetti. Geçen dönemde çıraklı dönemini atlattık. Şimdi ustalık döneminde İlkadım'da güneş yeniden doğacak. Bundan sonraki süreçte halkın içersinde olacağız" diye konuştu.

Belediyeyi bugün devraldıklarını belirten AK Parti İlkadım İlçe Başkanı Adnan Varol, "2009 senesinden AK Parti belediyeciliğinden mahrum kalan belediyeyi yine biz aynı ekip halinde 2014 senesinin Nisan ayında bugün devraldık. Gün bundan sonra hizmet etme günüdür. Gün bundan sonra İlkadım'ı AK kadrolarla buluşturma günüdür" şeklinde konuştu.

KÖKTAŞ: "BAŞKANIMIZIN VERDİĞİ TAAHHÜTLERİN TAKİPÇİSİ OLACAĞIZ"

İlkadım Belediye Başkanı Tok'un verdiği taahhütlerin takipçisi olacaklarını ifade eden AK Parti İl Başkanı Fuat Köktaş ise şöyle konuştu: "Bu süreç sadece İlkadım'da Erdoğan Tok'un kazanması ile sonuçlanmadı. Bu süreç aynı zamanda seçim meydanlarında hassasiyetle üzerine durduğumuz ülkemizin istiklal ve istikbal mücadelesiydi. Bu süreç aynı zamanda Türkiye'nin 2. Kurtuluş Savaşı'ydı. Bu savaşı aklıselim kazandı. Bu savaşı bir kez daha inananlar kazandı. Bu savaşı bir kez daha Türkiye sevdalıları kazandı. Artık bundan sonraki süreç hizmet etme sürecidir. Belediye başkanlarımızın meydanlarda vermiş olduğu taahhütleri biliyoruz ve bizde bunların ısrarlı takipçisi olacağız. Hayata geçebilmeleri için teşkilatlarımızın bütün kademeleri ile birlikte takipçisi olacağız. Kazanan İlkadım oldu, kazanan Samsun oldu, kazanan Türkiye oldu"

Konuşmaların ardından belediye binası önünde dualar eşliğinde kurban kesildi. - SAMSUN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel İlkadım Belediyesinde Devir Teslim Töreni - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement