İlköğretim Haftası - Son Dakika
Yerel

İlköğretim Haftası

İlköğretim Haftası

AK Parti Gümüşhane İl Başkanı Gündüz: "Türkiye'yi muasır medeniyetler seviyesinin üzerine çıkarabilmek ancak kaliteli bir eğitimle mümkün olacaktır"

16.09.2014 13:09

AK Parti Gümüşhane İl Başkanı Hakkı Gündüz, Türkiye'yi muasır medeniyetler seviyesinin üzerine çıkarabilmenin kaliteli bir eğitimle mümkün olduğunu bildirdi.

Gündüz, İlköğretim Haftası dolayısıyla yaptığı yazılı açıklamada, eğitimin milletler ve insanlık açısından büyük önem taşıdığını, ekonomik ve sosyal kalkınmanın temelini oluşturduğunu belirtti.

Geleceğe yön verecek bir toplum oluşturmak için eğitim ve öğretimin çok önemli olduğunu ifade eden Gündüz, şunları kaydetti:

"Ülkemizin ve cumhuriyetimizin geleceğini emanet edeceğimiz çocuklarımızın ve gençlerimizin eğitimi, her türlü zihinsel, bedensel ruhsal donanımı ve gelişimi bizim için hayati önem taşıyor. Eğitimde alınan mesafe, gelişme ve ilerleme uluslararası rekabetin en önemli göstergesidir. Mustafa Kemal Atatürk'ün işaret ettiği çağdaş uygarlık seviyesinin üstüne çıkmanın yolu eğitimden geçmektedir. Eğitilmemiş bir milletin medeni dünyada yeri yoktur. Sağlam ve köklü bir eğitim almış fertlerin oluşturduğu toplum, istikbale güvenli adımlarla yürümektedir. Türkiye'yi muasır medeniyetler seviyesinin üzerine çıkarabilmek ancak kaliteli bir eğitimle mümkün olacaktır." - Gümüşhane

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel İlköğretim Haftası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement