Ilo Türkiye Direktöründen Memur-Sen'e Ziyaret - Son Dakika
Güncel

Ilo Türkiye Direktöründen Memur-Sen'e Ziyaret

Ilo Türkiye Direktöründen Memur-Sen\'e Ziyaret

Memur Sen Genel Başkanı Gündoğdu: "Türkiye hakkındaki verilerin tek kaynaktan alınmaması çok önemlidir bu yüzden konu hakkında tüm tarafların bilgisine başvurulmasını talep ediyoruz"

26.03.2014 15:16

Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu, ILO'da Türkiye hakkındaki verilerin tek kaynaktan alınmamasının çok önemli olduğu bu yüzden konu hakkında tüm tarafların bilgisine başvurulmasını talep ettiklerini bildirdi.

Memur - Sen'den yapılan yazılı açıklamada ILO Türkiye Direktörü Ümit Deniz Efendioğlu'nun nisan ayında ILO yetkilileriyle Cenevre'de yapılacak ve Türkiye'nin işveren, hükümet, işçi ile memur sendikaları konfederasyonlarının katılımıyla gerçekleştirilmesi planlanan toplantıyla ilgili Gündoğdu'yla görüş alışverişinde bulunduğu belirtildi.

Açıklamada, Gündoğdu'nun "sendikal hayatın ILO normlarına uygun hale getirilmesine yönelik gerçekleştirilmesi planlanan toplantıya konfederasyon olarak destek verecekleri" ifadesine yer verildi.

Gündoğdu, toplantının özellikle sendikal hayata dair kanunlarda bulunan eksiklerin giderilmesine yönelik bir fırsat olabileceği görüşüne yer verilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Bu toplantıların teknik toplantılar olması gerekir ayrıca gündelik tartışmalardan uzak, sonuca yönelik olmalıdır. AB yetkililerinin Türkiye'ye daha objektif bir gözle bakması gerekir. Ayrıca Türkiye hakkındaki verilerin tek kaynaktan alınmaması çok önemlidir bu yüzden konu hakkında tüm tarafların bilgisine başvurulmasını talep ediyoruz."

Açıklamada, Efendioğlu'nun toplantıların gündelik tartışmalardan uzak durulması önerisinin destekleyeceklerini belirttiği kaydedildi. - Ankara

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Ilo Türkiye Direktöründen Memur-Sen'e Ziyaret - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement