İmmib'den Güney Afrika'ya "Yapı" Çıkarması - Son Dakika
Ekonomi

İmmib'den Güney Afrika'ya "Yapı" Çıkarması

İstanbul Maden ve Metaller İhracatçı Birlikleri (İMMİB) Yapı Malzemeleri Komitesi, 3,4 milyar dolarlık Güney Afrika pazarından daha fazla pay almak amacıyla bölgenin önde gelen fuarlarından Bauma Conexpo'ya katılacak.

04.07.2015 14:48

İstanbul Maden ve Metaller İhracatçı Birlikleri (İMMİB) Yapı Malzemeleri Komitesi, 3,4 milyar dolarlık Güney Afrika pazarından daha fazla pay almak amacıyla bölgenin önde gelen fuarlarından Bauma Conexpo'ya katılacak.

Birlik'ten yapılan açıklamaya göre, Komite 15-18 Eylül tarihleri arasında Güney Afrika'nın Johannesburg şehrinde düzenlenecek "Bauma Conexpo" fuarına ilk kez milli katılım gerçekleştirecek.

Açıklamada konuya ilişkin görüşlerine yer verilen İMMİB Yapı Malzemeleri Komitesi Başkanı Serdar Urfalılar, Güney Afrika'nın yapı malzemeleri ithalatının 3,4 milyar dolar düzeyinde bulunduğunu belirterek, sektör olarak yapılan ihracatın ise 45,1 milyon dolarla sınırlı kaldığını kaydetti.

Rakamların, sektörün Afrika pazarına ne kadar uzak kaldığını ortaya koyduğunu vurgulayan Urfalılar, komite olarak Türk yapı sektörünün Afrika pazarından çok daha fazla pay alması için çabaladıklarını dile getirdi.

Urfalılar, Bauma Conexpo Fuarı'na İMMİB Yapı Malzemeleri Komitesi olarak 13 firmayla milli  bir katılım yapacaklarını aktararak, "Daha önceki yıllarda bu fuara 38 ülkeden 754 katılımcı, 110 ülkeden 14 bin 700 ziyaretçi katılmış. Bunlar çok ciddi rakamlar. Biz de Türk yapı komitesi olarak bu fuara gerçekleştireceğimiz  katılımın bu pazardaki payımızı artıracağına inanıyoruz" ifadelerini kullandı.

"Türk yapı sektörünün başarısını anlatacağız"

Bauma Conexpo Fuarı'nda, Türk yapı sektörünün başarısını Afrikalılara anlatacaklarını belirten Urfalılar, şu değerlendirmeleri yaptı:

"Yabancıların Türkiye'deki yapı malzemesi kalitesinden hiç haberleri yok. Her fırsatta sektörün büyüklüğünü ve kalitesini vurguluyoruz. Biz inşaat demiri ihracatında dünya birincisiyiz. Seramikte, doğal taşta, çimentoda, boruda ve pek çok üründe dünya lideriyiz. Bunları anlattıkça insanlar şaşırıyor. Fuarlara gerçekleştirdiğimiz katılımlarla bu farkındalığı ortaya koyuyoruz."

Urfalılar, fuarlar dışında yurt dışından alım heyetleri getirdikleri bilgisini vererek, bu heyetler sayesinde dünyada karar verici kişilere ulaştıklarını ifade etti.

Sektörün en büyük sorunları arasında markalaşmamanın ilk sırada geldiğine dikkati çeken Urfalılar, Türk firmalarının yurt dışından marka satın almaları amacıyla Eximbank tarafından verilen kredilerin kolay ulaşılabilirliği için girişimlerde bulunacaklarını dile getirdi.

Kaynak: AA

Son Dakika Ekonomi İmmib'den Güney Afrika'ya 'Yapı' Çıkarması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement