İncirlik Üssü'ndeki 'Çuval' Eyleminde Gözaltına Alınan 2 TGB'liye Ev Hapsi - Son Dakika
Güncel

İncirlik Üssü'ndeki 'Çuval' Eyleminde Gözaltına Alınan 2 TGB'liye Ev Hapsi

İncirlik Üssü\'ndeki \'Çuval\' Eyleminde Gözaltına Alınan 2 TGB\'liye Ev Hapsi

Adana'da bulunan İncirlik Üssü'nde ABD'li askerlere yönelik çuval saldırısıyla ilgili gözaltına alınan 2 TGB'li genç denetimli serbestlik ve ev hapsine çarptırıldı.

17.04.2016 20:52  Güncelleme: 21:48

Adana'daki İncirlik Üssü'nde, ABD askerinin başına çuval geçirmeye çalışan Türkiye Gençlik Birliği (TGB) İl Başkanı Yalçın Semir Akarsu ile Cenk Kızılırmak, çıkarıldıkları mahkemece ilk duruşmaya kadar denetimli serbestlik ve ev hapsine çarptırıldı.

"HER GÜN ŞEHİT HABERLERİ GELİYOR"

İncirlik Üssü'nde dün düzenlenen 23 Nisan etkinliğine katılan üniversite öğrencileri arasında bulunan TGB Adana İl Başkanı Yalçın Semir Akarsu, karşılaştığı bir Amerikan askerine, "2003 yılında askerimizin başına çuval geçirdiniz. Bunun ve ülkemizdeki terör olaylarının sorumlusu sizsiniz. Bombalar patlıyor her gün, şehit haberlerimiz geliyor. Bunun sorumlusu sizsiniz. Siz üssünüzden dışarı çıkamıyorsunuz, ancak biz sizin çıkamadığınız hapishanenize kadar giriyoruz ve bu çuvalı başınıza geçiriyoruz" diye tepkisini dile getirdi.

GİDİP TESLİM OLDULAR

Akarsu daha sonra, yanında bulunan çuvalı çıkarıp Amerikan askerinin başına geçirmeye çalıştı. Türk askerinin müdahale ettiği Akarsu ile bu sırada eylemi kamerayla kayda alan TGB üyesi Cenk Kızılırmak gözaltına alındı. Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerine teslim edilen Akarsu ve Kızılırmak, Emniyet Müdürlüğü'ndeki işlemlerin tamamlanmasının ardından bugün adliyeye sevk edildi.

EV HAPSİNE ÇARPTIRILDILAR

Cumhuriyet Savcısı tarafından ifadeleri alınan şüpheliler daha sonra 'Askeri bölgeye izinsiz girmek' sulundan tutuklama talebiyle nöbetçi mahkemeye sevk etti. Mahkeme, Yalçın Semir Akarsu ile Cenk Kızılırmak'ı ilk duruşmaya kadar denetimli serbestlik ve ev hapsine çarptırdı.

ARKA KAPIDAN ÇIKARILDILAR

Kararı duyan TGB'liler adliye önüne gelerek beklemeye başladı ancak Akarsu ile Kızılırmak polis tarafından arka kapıdan çıkarılarak elektronik kelepçi takılmak üzere Adana Denetimli Serbestlik Müdürlüğü'ne götürüldü.

Son Dakika Güncel İncirlik Üssü'ndeki 'Çuval' Eyleminde Gözaltına Alınan 2 TGB'liye Ev Hapsi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (10)

  • adalet: Hdp li veya kurt olsalardi cezaevinde ulurlardi adalet 12 8 Yanıtla
  • Guzelizmir: Çuval yetmez bu katil kopeklere , bunlarin boynuna tasma takip gezdireceksiniz.!! 9 10 Yanıtla
  • Fatih@ : Ne ev hapsi Madalya verilmesi lazım Devletin onurunu kurtarmislar 11 3 Yanıtla
    Günay: Kuş beyinli cahil 2 3 Günay: Yazık sana gerçekten çok yazık. Başkanlarının yaptıkları yanlışlıkları suçu olmayan kişilere ödetmeye kalkışıyorsunuz ya ne deyim. Senin gibi beyinsizleri ALLAHIMA havale ediyorum 2 0
  • Kiraz: Iyi yapmis. Helal olsun ssana yigidim 4 3 Yanıtla
    Günay: İNŞALLAH birgün, başkasının yaptığı suçu sana ödetirler. Yigit dediğin bu insanlar yüzünden Turkiyemiz mahvoldu. Suç suçu işleyene ödettirilir masumlara değil. 1 2
  • SANCAK 47: bunlar türkiye yi terk ettikleri an tutuklanırlar..abd de ve avrupa..Ulan elindeki iphone kullandigin internet..yedigin.MC Donalds icti in kola sigara..hep abd mali..sen kullandigin sürece abd para kazanir..onunla savasip üretir vs..bu bir döngüdür 4 0 Yanıtla
  • urfalı demokret: abdlılere çuval gecıreceklermıs sız kımsınız lan amerıka bu topraklara nımettır gıderlerse araplar aşırı muslumanlar kürt halkına saldırır bıde bunlar kendıne devrımcı der amerıka olmasa ısıd zıhnıyetı kürt bırakmaz devrımcıyım dıyen kürt hareketine destek vermek zorunda kürt hareketının ıraktakı çıkarları amerıkaya ayıt 2 0 Yanıtla
  • karsli: Siz ne yapsaniz o lekeyi silemezsin geri zekali 0 0 Yanıtla

Advertisement