İnebolu'da Denizde Yüzme Yarışları Yapılacak - Son Dakika
Güncel

İnebolu'da Denizde Yüzme Yarışları Yapılacak

İnebolu ilçesinde denizde yüzme yarışları düzenleneceği bildirildi.

28.03.2016 14:02
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İnebolu ilçesinde denizde yüzme yarışları düzenleneceği bildirildi.

İstanbul Yüzme Spor Kulübü Başkanı Mustafa Özer, Belediye Başkanı Engin Uzuner'i makamında ziyaret ederek organizasyonun detaylarını görüştü.

Özer, görüşmenin ardından AA muhabirine yaptığı açıklamada, Karadeniz'de ilk kez açık yüzme yarışlarının İnebolu ilçesinde yapılacağını söyledi.

Yaklaşık 5 yıldır bu yarışmayı planladıklarını belirten Özer, "Burada uluslararası alanda bir yarışma planım vardı. Daha önce belediye başkanıyla görüşmüştük. Ancak gerçekleştirmek nasip olmamıştı. Bu seferki görüşmemizde 10 Temmuz'da bu yarışmayı gerçekleştirmeyi kararlaştırdık." dedi.

Yarışmanın bundan sonraki yıllarda geleneksel hale getirilerek sürekli olmasını hedeflediklerini belirten Özer şunları söyledi:

"Türkiye Yüzme Federasyonu ile gerekli görüşmeleri yaptık ve belli onayları aldık. Sürekli olan bir yarışma olacak. Ancak bu sene federasyon takvimine yetiştiremiyoruz. Bu yıl bin 500 ve 3 bin metrede yarışmalar düzenleyeceğiz. 2017'de Allah nasip ederse federasyonun yıllık programında yayınlanarak uluslararası düzeyde bir yarışma düzenleyeceğiz. Bu sene yetiştiremediğimiz için master yarışları olacak. Katılımı yüksek tutmaya çalışacağız. Hemen tanıtım çalışmalarına başlayacağız. İnşallah 10 Temmuz'da güzel bir yarışma yapmayı düşünüyoruz. Yine yurt içinden ve yurt dışından bütün arkadaşlarımızı davet edeceğiz. Tahminimiz 300-400 civarında bir yarışçı bekliyoruz."

İnebolu Belediyesi'nden yapılan yazılı açıklamada ise, 10 Temmuz 2016 Pazar günü düzenlenecek İnebolu Deniz Şenlikleri programı kapsamında Karadeniz'de ilk kez açık deniz yüzme yarışlarının yapılacağı duyuruldu.

Yarışmanın isminin "İnebolu İstiklal Yüzme Yarışı" olarak belirlendiği ifade edilen açıklamada, organizasyonla ilgili ayrıntıların ilerleyen günlerde belediyenin resmi internet sitesinden duyurulacağı kaydedildi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel İnebolu'da Denizde Yüzme Yarışları Yapılacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement