İnebolu'da Eğitime Büyük Destek - Son Dakika
Yerel

İnebolu'da Eğitime Büyük Destek

İnebolu\'da Eğitime Büyük Destek

Milli Eğitim Bakanlığı, Orman ve Su İşleri Bakanlığı ile Türkiye Belediyeler Birliği'nin işbirliğinde hazırlanan "Okullar Hayat Olsun" projesi kapsamında, İnebolu Belediyesi, İnebolu Kaymakamlığı ve İnebolu Milli Eğitim Müdürlüğü arasında...

08.11.2013 15:57

Milli Eğitim Bakanlığı, Orman ve Su İşleri Bakanlığı ile Türkiye Belediyeler Birliği'nin işbirliğinde hazırlanan "Okullar Hayat Olsun" projesi kapsamında, İnebolu Belediyesi, İnebolu Kaymakamlığı ve İnebolu Milli Eğitim Müdürlüğü arasında 2. işbirliği protokolü imzalandı.

İnebolu Kaymakamlık binasında gerçekleştirilen protokol çerçevesinde İnebolu Belediyesi, okulların eğitim ve öğretim saatleri dışında, hafta sonlarında ve yaz aylarında dersliklerinin, kütüphanelerinin, bilgi teknoloji sınıflarının, çok amaçlı salonlarının, konferans salonlarının, spor salonlarının ve okul bahçelerinin bakımını yapacak. Ayrıca İnebolu Belediyesi, okulların fiziki yapılarını da güçlendirerek okulların çevre düzenlemesini, peyzaj tasarımını ve ağaçlandırılmasını da sağlayacak.

İnebolu Belediye Başkanı Engin Uzuner, Belediyelerin imzalanan protokolde gönüllü olarak katıldığını belirterek, İnebolu Belediyesinin ise bu projede yer aldığını belirtti. Türkiye genelinde başlatılan "Okullar Hayat Olsun" projesinde İnebolu Belediyesinin önemli bir görevi üstlendiğini ifade eden Uzuner, "Bu kapsamda, 26 Mart 2012 tarihinde İnebolu Kaymakamlığı onayı ile Belediyemiz, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, İnebolu Orman İşletme Müdürlüğü ile "Okullar Hayat Olsun Projesi" İşbirliği Protokolü imzalanarak ilçemizde başladı. Bu proje ile Belediyemizce, ilçemizdeki Hüseyin Avni İlkokulu'nun perde ihtiyacı, okul bahçesinin düzenlenmesi, yine Mehmet Bülent Özyürük İlkokul ve Ortaokulunun bahçe düzenlemesi, Vali Enis Yeter Ana Okulu bahçe düzenlemesi ile bahçesine çocuk oyun parkı kazandırılmıştır. Denizcilik Anadolu Meslek Lisesi'nin üst katı pansiyona dönüştürülmüştür. Yine aynı protokol kapsamında İnebolu Anadolu Lisesi ve İnebolu Lise'sinin bahçe duvarlarının üstüne korkuluklar yaptırılarak ilçemize kazandırılmıştır" dedi.

Projenin 2'inci ayağı olan işbirliği protokolünün imzalandığını açıklayan Uzuner, "Belediyemizce, göreve geldiğim günden itibaren eğitim öğretim konusunda bütün imkanları kullandık. Eğitime yapılan yardımları ve katkıları, ilçemizin geleceğine yapılan en büyük katkı olarak görmekteyiz. Projenin ilçemiz için önemli bir kazanç olduğunu düşünüyorum. Proje kapsamında okullarımıza imkanlarımız ölçüsünde her türlü katkı ve yardıma devam edeceğiz" diye konuştu.

İmza törenine İnebolu Kaymakamı Gökhan Görgülüarslan, İnebolu Belediye Başkanı Engin Uzuner, İnebolu İlçe Milli Eğitim Müdürü İsmail Yaşar ve İnebolu Orman İşletme Müdürü Kemal Gençsoy katıldı. - KASTAMONU

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel İnebolu'da Eğitime Büyük Destek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement