İneklerine Türk Sanat Müziği Dinletiyor - Son Dakika
Güncel

İneklerine Türk Sanat Müziği Dinletiyor

İneklerine Türk Sanat Müziği Dinletiyor

Üniversitede öğretim görevlisiyken istifa ederek hayvancılık yapmaya başlayan Yozgatlı üretici, hayvanları stresten korumak ve daha fazla süt elde etmek için ineklere Türk Sanat Müziği dinletiyor.

08.11.2015 11:24
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Üniversitede öğretim görevlisiyken istifa ederek hayvancılık yapmaya başlayan Yozgatlı üretici, hayvanları stresten korumak ve daha fazla süt elde etmek için ineklere Türk Sanat Müziği dinletiyor.

Erciyes Üniversitesinde öğretim görevlisiyken babasının yönlendirmesiyle görevinden istifa ederek Yozgat'ın Çandır ilçesinde hayvancılık yapmaya başlayan Bekir Nabi Göz (35), Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu'na (TKDK) sundukları 2 milyon 221 bin lira tutarındaki projelerinin kabul edildiğini ve yüzde 65 hibe destek aldıklarını söyledi.

Kendisinin üniversitede iki yıl öğretim görevlisi olarak çalıştığını belirten Bekir Nabi Göz, "O süreç içerisinde bu işe girişmemiz babamızın tecrübeleri ve bu sektöre yönlendirmesiyle oradaki görevimize son verdik, iktisat mezunu kardeşim Şahin Göz ile birlikte bu işe başladık. TKDK'nin sayesinde böyle bir yatırıma kalkıştık. Biz burada 2013 yılında Yozgat TKDK'ya müracaatta bulunduk. 2 milyon 221 bin lira değerindeki projemiz kabul oldu yüzde 65 hibe destek aldık. Bizde güzel bir tesis kurduk. 100'e yakın hayvanımız var. Günlük hayvan başına 22 litre civarında süt alıyoruz. Güzel bir yatırım oldu. TKDK'ya teşekkür ediyoruz" dedi.

Modern bir tesis kurduklarını ve burada bulunan hayvanlara da günlük müzik dinlettiklerini ifade eden Göz, "Müzik dinleme bilimsel olarak kanıtlanmış bir konudur. Biz de bu doğrultuda müzik dinletmeyi tercih ediyoruz. Olumlu yönde artıları olduğunu düşünüyoruz. Müzik hayvanların stresinde muhakkak ki fark ediyor. Bu hayvanlar ilk geldiğinde bu ortama yabancılardı, bu süreci müzik ile daha hızlı atlattığımızı gözlemledik" diye konuştu.

TKDK'nin sayesinde bu yatırımı gerçekleştirdiklerini vurgulayan Göz, "Üniversiteden ayrıldıktan sonra da buradaki işlerimizden de oldukça memnunum, gelecek vaat ettiğine inandığımı bir meslek. Türkiye Cumhuriyetine bir katma değer sağlama hevesiyle bütün gücümüzle çalışıyoruz. İnşallah başarılı oluruz. Diğer çiftçilerimiz de bu işi severek yapıyorlarsa tavsiye ediyorum. TKDK'ya erinmeyip gitmelerini burada ne oluyor öğrensinler bir bilgi alsınlar" şeklinde konuştu.

TKDK Yozgat İl Koordinatörü Selim Türker de, Yozgat il koordinatörlüğü olarak şuana kadar kurumun açılışından beri 256 milyonluk yatırım yapıldığını belirterek, "Bu gibi işletme sayımız yüzlerce olacak. İlimizde süt üretimi artacak, hayvan sayısı artacak. Yozgat hayvancılıkta uzmanlaşmış bir kent haline gelecek. Biz vatandaşlarımızdan bize başvurmalarını, bizim desteklerimizden yararlanmalarını ve böyle modern tesisler sahip işletmeler sahibi olmalarını istiyoruz. Biz gereken desteği veriyoruz, yeter ki gelsinler" dedi. - YOZGAT

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel İneklerine Türk Sanat Müziği Dinletiyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement