İnisiyatif Yanan Ataşe Çare Arıyor - Son Dakika
Güncel

İnisiyatif Yanan Ataşe Çare Arıyor

İnisiyatif Yanan Ataşe Çare Arıyor

Urfa Barış İnisiyatifi, 'Barış Hemen Şimdi' sloganıyla başlattığı girişimini CHP ziyaretiyle devam etti.

20.08.2015 11:12
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Urfa'daki farklı sivil toplum kuruluşları ve odaların bir araya gelerek oluşturdukları Urfa Barış İnisiyatifi siyasi partileri ziyaret ederek sürdürdüğü barış girişim çabalarını Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Şanlıurfa İl Başkanlığını ziyaret ederek sürdürdü.

Burada CHP Şanlıurfa İl Yönetim Kurulu Üyesi Hayrettin Çıldır ve diğer partililer tarafından karşılanan heyet, kalıcı bir barış için destek istedi.

Burada heyet adına konuşan Faruk Akbaş, tek düşüncelerinin insanların ölmemesi olduğunu söyledi.

Akbaş, "Şu anda içinde bulunduğumuz konjonktürde hepimiz varız. Her gün askerlerin ölüm haberlerinin gelmesi, PKK'lilerin ölüm haberinin gelmesi, her gün birilerinin ocağına ateş düşmesi, o ateşi yüreğimizde hissediyoruz. Biz de toplumdaki sağduyulu arkadaşları bir araya getirdik, en uç kesimlerden. Solun en uç noktasından sağın en uç noktasına kadar. Sivil toplum örgütleri olarak bir araya geldik. Birlikte, sivil toplum örgütlerini, siyasi partilerimizi ziyaret ediyoruz. Barış için ne yapabiliriz, öneriniz ne olabilir? Biz sizin bu konudaki hem önerilerinizi dinlemek hem de desteğinizi almak için geldik. Bizim tek kırmızı çizgimiz insanımız ölmesin. Gidin meclise insanlarımız ölmesin diye siyaset üretin. Yöntemini siz belirleyin. Biz, bu pozisyonda değiliz. Bizim tek düşüncemiz, biz gelen ateşi görüyoruz. Gelen ateşe karşı elimizde birer kova su bekliyoruz. Biz, bu ateşin sönmesini istiyoruz. Bu ateşin sönmesi için sizlerden destek istiyoruz" dedi.

ÇILDIR: KONU İNSAN OLUNCA DÜŞÜNCE İKİNCİ PLANDA

CHP'nin her zaman barıştan yana olduğunu belirten Çıldır ise, sorun için ellerini taşın altına koymaya hazır olduklarını söyledi. Çıldır, "Konu insan olunca genel başkanımızın bir fikri vardır. Konu insanın ölümü olunca, konu savaş olunca bence düşünceler ikinci plana atılmalıdır. Her şeyden önce insan. Eğer insan ekseni üzerinde düşünürsek genel başkanımız, doğu ve güneydoğuda bazı güçlerin, kendi siyasi menfaatleri ve çıkarları uğruna başlatmış oldukları bir savaş için gerekirse ben koltuğumu bir başkana, bir başkasına veririm demesi Cumhuriyet Halk Partisi'nin (CHP) barışa ne kadar değer verdiği, savaşa ne kadar sırtını çevirdiğinin bir kanıtıdır. Sen sevgilini kaybedebilirsin. Eşini kaybedebilirsin. En sevdiğin çocuğunu kaybedebilirsin. Bunları yerine getirebilirsin. Unutmayalım. Vatanını kaybedersen, vatan geri gelmez. Her şeyi geri getirebilirsin ama vatanı yerine getiremezsen bunun en bariz örneği biz bunu Suriyeli kardeşlerimizi görüyoruz. Konu insan olunca, barış adına savaşa hayır. Kardeş kanının akmaması için biz de sorun ne olursa olsun her konuda elimizi taşın altına koymaya hazırız. Sizinle beraberiz" dedi.

AKBAŞ: MASADA ÇÖZEMEYECEĞİMİZ HİÇBİR SORUNUMUZ YOK

Yaşanan çatışmalarda ölen bütün insanlara üzüldüklerini belirten Akbaş, barış masasına dönülmesinin dışında başka alternatifin olmadığını söyledi. Herkese bu sorunun çözümü için iş düştüğünü belirten Akbaş, "Biz görüşü ne olursa olsun bizim çözülmeyecek bir sorunumuz yok. Masa başında çözülmeyecek sorunumuz yok bizim. Gelin bütün sorunlarımızı masa başında çözelim. Bütün taraflar… Biz hiçbir partinin tarafı değiliz. Biz, hiçbir ideolojiye yakın hareket etmiyoruz. Hepimiz eminiz belki şu anda elinde birçok yetki olan, tekrar söylüyorum, hangi tarafta olursa olsun yapıp ettikleriyle bu insanların ölümüne sebep oldukları zaman sorumluluk sahibidirler. Çünkü benim ocağıma ateş düştüğü zaman, benim evime evladımın ölüsü geldiği zaman benim için kıyamet kopmuştur. Evvel gün Harran'a bir asker şehidimiz geldi. İki tane küçük evladı var. Benim öz yeğenimizin dağdan parçalanmış cesedi geldi. Benim yeğenim yerine gelmez. Biz, diyoruz ki, ölümlere eşit bir şekilde üzülelim. Nasıl düşünürseniz düşünün, bu ölen insanlardan her iki taraf da bizim insanımız. Onun için diyoruz ki, biz halk olarak elimizi birbirimizin üstüne koyalım. Birlik olalım. Birlikte bu mücadeleye dur diyelim. Bugün biz barışmazsak 10 bin insanımız daha ölürse 100 milyarlarca para daha sarf edersek günün birinde yine bu masaya oturacağız. Bunun başka bir alternatifi olmamış" dedi.
(Kaynak: Gazeteipekyol)

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Güncel İnisiyatif Yanan Ataşe Çare Arıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement