İnönü Üniversitesi Rektör Adayı Prof. Dr. Aysun Bay Karabulut Açıklaması - Son Dakika
Yerel

İnönü Üniversitesi Rektör Adayı Prof. Dr. Aysun Bay Karabulut Açıklaması

İnönü Üniversitesi Rektör Adayı Prof. Dr. Aysun Bay Karabulut Açıklaması

İnönü Üniversitesi Rektör Adayı Prof. Dr. Aysun Bay Karabulut, yazılı bir açıklama yaparak Türkiye’ye yönelik düzenlenen darbe girişimine tepki gösterdi.

17.07.2016 13:23
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İnönü Üniversitesi Rektör Adayı Prof. Dr. Aysun Bay Karabulut, yazılı bir açıklama yaparak Türkiye'ye yönelik düzenlenen darbe girişimine tepki gösterdi.

İnönü Üniversitesi Rektör Adayı Prof. Dr. Aysun Bay Karabulut açıklamasında, "Ülkemizin birlik beraberliğine, huzuru ve istikrarına karşı yapılmak istenen bu darbe girişimine hiçbir zaman boyun eğmedik, bundan sonra da asla boyun eğmeyeceğiz. Güvenlik güçlerimizin üstün başarılar içinde gece gündüz demeden, vatanımızı savunmak için gerçekleştirdikleri operasyonlar ve milletimizin birlik, beraberlik dayanışması içinde paralel yapı tarafından gerekleştirilmek istenen darbe girişimine canımız pahasına, kanımızın son damlasına kadar mücadele ederek izin vermeyecek, boyun eğmeyeceğiz. Huzur ve istikrar içinde gelişen ülkemize darbe girişiminde bulunan bu paralel devlet yapılanmasını, devlet ve millet omuz omuza ülkemizden defedeceğiz. Milli iradenin üzerinde hiç bir güç kabul edilemez. Demokrasi ile elde ettiğimiz kazanımlarımızdan bu millet vazgeçmeyecektir. Darbeye teşebbüs edilme girişiminin başladığı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın emri ile Malatya Valiliği önünde darbe nöbetini tutmaya başlamış bulunmaktayız. 12 Temmuz 2016 tarihinde aday olduğum İnönü Üniversitesi Rektörlük seçimlerinden önce de terör saldırılarına ve paralel devlet yapılanmasına karşı yapmış olduğum açıklama da belirttiğim üzere, Türkiye'nin 2023 hedeflerine ulaşmasına ne PKK, ne DHKP-C, ne DEAŞ ne de paralel yapının engel olamayacaktır. Hiç bir güç, vatanımızın huzurunu ve istikrarını bozamayacak, milletimizin birlik ve beraberliğini de koparamayacak. Bayrakları bayrak yapan üstündeki kandır. Toprak, eğer uğrunda ölen varsa vatandır. Bu duygu ve düşüncelerle vatanımıza, milletimize, bayrağımıza, devletimize haince planlanan her türlü saldırıyı, şiddetle ve nefretle lanetliyorum. Cumhurbaşkanı ve Başkomutan Recep Tayyip Erdoğan tarafından verilen emirle çıktığımız bu yolda, yine gelecek ikinci bir emre kadar, ülkemizin bölünmez bütünlüğünü bozmaya, vatanımızın her karış toprağını almaya ve bağımsızlığımızın sembolü şehidimizin kanıyla al rengini almış ay yıldızlı bayrağımızı indirmeye, ezanı susturmaya teşebbüs eden, başta paralel devlet yapılanması olmak üzere hiç bir örgüte bu ülkeyi teslim etmeyecek, asla boyun eğmeyeceğiz" ifadelerini kullandı. - MALATYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel İnönü Üniversitesi Rektör Adayı Prof. Dr. Aysun Bay Karabulut Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement